Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Felavatták az új tornatermet a Lencsésiben
 
   
 
A Békéscsabai Kosárlabda Klub több éves terve vált valóra a Lencsési Általános Iskola tornaterem-felújítással. Az iskolai foglalkozások és más sportágak mellett több csapatuk is használja a pályát. Az 5,5 millió forint értékű beruházás önkormányzati segítséggel, TAO támogatással és önerő bevonásával valósult meg.

A fejlesztéshez szükséges forrás hetven százalékát a klub, harmincat az önkormányzat biztosította. A jelenleg 158 fővel működő Békéscsaba Kosárlabda Klub több éve használja a Lencsési Általános Iskola pályáját. Az 5,5 millió forintból kicserélték a parkettát és sportszereket vásároltak a klub játékosai számára.

- Fontos volt számunkra, hogy megfelelő helyen edzenek a gyerekek. Sajnos a korábban jól megépített pálya szerkezete a sok igénybevétel után megkopott és a tavalyi évben már veszélyessé vált, nagyon csúszott a felülete. Ezért elengedhetetlen volt, hogy megcsináljuk a pálya szerkezetét - fogalmazott Salamon Lászlóné, a Békéscsaba Kosárlabda Klub elnöke.

Az átadóünnepségen Szarvas Péter és Bíró Csaba is jelen volt.

- Úgy gondolom, hogy minden ilyen fejlesztésnek nagy jelentősége van, hiszen az itt sportoló békéscsabai kosárlabda klub versenyzőinek biztos, hogy komoly motiváló erő, hogy megszépült környezetben fognak részt venni az edzéseken - mondta Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: - tavalyi évben két műfüves pályát adtak át a városnak, 2017-ben további három átadása szerepel a tervek között, kettő a Városi Sportcsarnok mellett, egy a CsabaParkban. És a tervek szerint még az idén befejeződik a Kórház utcai stadion felújítása is. Emellett zajlanak – a kormány finanszírozásával - az előkészületi munkálatai az új fedett versenyuszodájának és a Városi Sportcsarnok felújításának

Bíró Csaba pedig arról beszélt, hogy az önkormányzat 30 millió forintot különített el azért, hogy önerővel tudja támogatni a békéscsabai sportklubokat. Ennek eredménye, hogy az elmúlt két évben több mint százmillió forintért tudtunk Békéscsaba tulajdonában lévő ingatlanokat fejleszteni. A képviselő szeritn ez egy országban egyedülálló ötlet volt. A képviselő úgy fogalmazott: - ennek a továbbgondolása és az évről-évre történő beillesztése a költségvetésbe az, ami biztosítja nekünk azt, hogy tudunk és szeretnénk segíteni az egyesületeknek és kluboknak Békéscsabán.

Az átadót követően a Békéscsabai KK - Tiszaújváros U 18 mérkőzés vette kezdetét.
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!

Legyenek részesei egy modern sportág békéscsabai fejlődésének, kérjük támogassák jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket!

Adószámunk: 18373473-1-04
 
Gyulai Color KE -
Békéscsabai KK
53-100
(12-22,13-27,7-27,19-24)
Időpont: 2016. március 19.
 
Gyulai Color KE - Békéscsabai KK
53-100 (12-22, 13-27, 7-27, 19-24)
NB II-es férfi kosárlabda-mérkőzés.
Gyula, 100 néző.
Vezette: Papy, Kátay.

Gyula: Váczi 7/3, Buj 7, Hajdu 1, Demkó 9, Nagy 7.
Cs.:Beleznai 2, Szénási 7/3, Boka 3/3, Magyar 2, Szurovecz 3/3, Gyarmat 5. Játékos edző: Hajdu Zoltán János

BKK : Sztriha 25/21,Botos 14/6, Szűcs 5, Kotroczó 2, Czifrák 7/3. Cs.: Solevic 21/6, Félix 11, Zombai -, Rudner 2, Runa -, Csák 1, Salamon 11/9. Edző: Tóth Tamás.

Tizenkét embert forgatva őrölte fel fokozatosan a BKK a gyulai csapatot. Jól tartotta magát a hazai csapat,de második negyedben hét hárompontossal találták meg az ellenszert a vendégek a területvédekezésre. A harmadik negyedben döntötte el végleg az összecsapás sorsát a Békéscsaba,így az utolsó negyedben szinte csak a fiatalok játszottak mind a két oldalon. A gyulai csapatban mind a tizenegy játékos szerzett kosarat,de senki sem érte el a tíz pontot,míg a csabaiaknál öten dobták ezt meg. Sportszerű mérkőzésen korrekt játékvezetés mellett nagyarányú vendégsiker született.
 
Hajdúhadházi KK - Békéscsabai KK
96-78
(22-19,30-21,25-19,22-19)
Időpont: 2016. február 12.
 
Hajdúhadházi KK - Békéscsabai KK
96-78 (22-19, 30-21, 25-19, 22-19)
NB II-es férfi kosárlabda-mérkőzés.
Hajdúhadház, 100 néző.
Vezette: Lengyel, Molnár.

BKK : Sztriha 41/18 (!), Botos 11, Solevic 14/6, Kotroczó 2, Czifrák -. Cs.: Lőkös -, Vozár -, Dévényi 2, Jancsika 6/6, Szűcs 2. Edző: Tóth Tamás.

Gyenge védekezéshez gyenge támadójáték párosult a vendégeknél az első félidőben, egyedül Sztriha vitte a hátán a csapatot. Egyre jobban fáradt fizikailag a folytatásban a Békéscsaba, a hadháziak keményen védekeztek, tudatosan őrölték fel a sokat hibázó ellenfelüket. A negyedik negyed már csak formalitás volt, a játék minden elemében jobb napot kifogó hazaiak magabiztosan nyertek az enerváltan játszó, szinte centermunka nélküli vendégek ellen.
 
Sportfejlesztési program
TAO Pályázat 2015/2016.
Közzététel: 2015. november 23.
 
Ebben az évben is elfogadta az MKOSZ a Békéscsabai Kosárlabda Klub sportfejlesztési programját.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2015. szeptember 22-én arról értesítette a Békéscsabai Kosárlabda Klub Közhasznú Egyesületet, hogy elfogadásra került a klub által benyújtott sportfejlesztési terv, így az egyesület jogosulttá vált a társasági adóból nyújtható támogatások fogadására.

A Kosárlabda Klub utánpótlás-nevelési feladatok ellátására, versenyeztetésre, valamint személyi jellegű ráfordításra igényelhet a vállalkozások társasági adójából. Klubunk számára ez ismét nagy segítséget jelenthet a mai nehéz gazdasági helyzetben.

Iktatószám: ki/JH01-04171/2015/MKOSZ
Ügyiratszám: be/SFP-04171/2015/MKOSZ
   
 
 
   
 
A csabaiak befejezték erre az évre
Időpont: 2015. december 14.
 
Mindkét elmúlt heti hazai rendezésű mérkőzését megnyerte a Békéscsabai KK férfi kosárlabda-csapata, amely az NB II-es bajnokság Keleti-csoportja legeredményesebb viharsarki alakulatának számít. Előbb a gyulaiakat, majd pedig a MEAFC második számú alakulatát múlták felül, ezzel 5. helyen várhatják a januári folytatást.

Békéscsabai KK–Gyulai Color KE
84-55 (19-11, 16-10, 23-9, 26-25)
NB II-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Békéscsaba, 50 néző.
Vezette: Kátay, Nyilas.

Békéscsaba: Sztriha (22/9), Botos (13), Jancsika (2), Kotroczó (4), Csák (5). Csere: Szolevics (15/9), Seres (3), Lőkös, Bencsik (4), Rudner (9/3), Zombai (2), Félix (2). Edző: Tóth Tamás.
Gyula: Marschal (2), Árgyelán (11), Hajdu (17), Demkó (14), Szurovecz (7/3). Csere: Boka, Buj, Magyar, Váczi (4/3). Játékos edző: Hajdu Zoltán.

A harmadik negyedben kidomborodott a két csapat közötti különbség. A záró negyedben a junior korúak kaptak bizonyítási lehetőséget a lelkesen játszó gyulaiakkal szemben.

Békéscsabai KK–Miskolci EAFC II.
117-43 (32-9, 25-6, 25-10, 35-18)

NB II-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Békéscsaba, 50 néző.
Vezette: Márkus, Nagy-Pál.

Békéscsaba: Sztriha (13), Szolevics (26/12), Jancsika (11/3), Kotroczó (2), Czifrák (5/3). Csere: Botos (19/9), Félix (12/3), Runa (14), Szűcs (4), Rudner (4), Seres (5/3), Lőkös. Edző: Tóth Tamás.

A csabaiak már az első negyedben eldöntötték a mérkőzést a tartalékos vendégeik ellen. A hazaiaknál négy junior korú játékos is bemutatkozott, akik eredményes és látványos megoldásokkal hálálták meg a bizalmat. Három vesztes mérkőzés után zsinórban a negyediket nyerte meg a Békéscsabai KK, így az 5. helyen zárják az évet.
 
Békéscsaba vendége volt a Streetball Challenge
Időpont: 2015. június 14.
 
A paksi rendezvény után Békéscsabára látogatott vasárnap az OTP Junior adidas Streetball Challenge. A viharsarki megyeszékhely tizennyolcadik alkalommal adott otthont a sorozatnak, amelyet tikkasztó hőségben tartottak meg 68+4 csapat részételével.

A pályák már kora reggel megteltek csapatokkal a fő téren, így a nap során mintegy százhúsz kosárlabdázó pattogtatta a labdát több kategóriában. Nagy volt a pezsgés a fiatalabb korosztályokban, ahol idén több új szerveződés is felbukkant. A dobóversenyek idén is sok látványosságot hoztak, a specialistának számító erdélyi Vizi Sándor mellett itt is igyekeztek helyet követelni maguknak a fiatalok.

– Örülök annak, hogy egyre több a fiatal, hiányoltam viszont a régi, megszokott csapatokat, akiket részben meg is értek, hiszen ilyenkor vonzóbb lehet a strand. A meccseken élesedik a küzdelem, a keménység közelíti azt a határvonalat, amit nem lenne jó átlépni. Az elmúlt több mint másfél évtized alatt összesen nem volt ennyi sérülés, mint most, négy-öt esetet is regisztráltunk, az egyik fiúmérkőzésen orrcsonttöréssel végződött a túl heves harc. A Face Team utánpótláscsoportja nagy érdeklődést vonzott, olyan fiatalokat is megragadott, akik eddig nem voltak a kosárlabda közelében, erre lehet építeni – értékelte a rendezvényt Vida András, főszervező.

Győztesek. Streeball Classic. Vegyes. Férfiak.
1981–91: Majsanacpo Tokia I. (Seftyit Mirko, Szekeres Lajos, Gyorovity Bojan, Skrbity Dejasn). Nők. 1980 előtt születettek: Vízmű Kosarasok (Wágner Ágnes, Laczkó Klára), Kovács Tiborné, Bordi Gabriella). Bunda Banda (Jónás Erzsébet, Martók Attila, Zsíros Gábor, Farkas Gergő). OTP Junior adidas Streeball Challenge.

Fiúk.
1992–96: Shooting Stars (Béres Nándor, Runa Dániel, Kovács József, Korcsmáros Péter). 1997–98: CSAK (Csák Dániel, Zombai Levente, Tímár Kirill, Bencsik Bertold). 1999–2000: Dim Ness (Faragó Richárd, Rudner Dávid, Opauszki Dávid, Runa Tamás). 2001–02: Békési Gladiátorok (Balog Gábor, Balog Ákos, Balog Csaba, Karsai Csaba). 2003 után születettek: Shakei (Turán Simon, Oláh Dominik, Sebők Vilmos, Papy Bence). Kenguru I.: Trouble Makers (Kakas Levente, Kis Zsolt, Bankó Martin, Karancsi Máté). Kenguru II.: Fekete Párducok (Lukács Gábor, Varga Kata, Dobos Levente, Nagy Máté). Kenguru III.: Békési Heppes Szöcskék (Nagy Balázs, Szabó Gyula, Petrus Levente, Fekécs Szilárd).

Leányok.
1992–96: In Team (Földvári Melitta, Masri Mona, Kovács Dorottya, Földvári Alexandra). 1997–98: B. B. Boss (Tóth Kata, Balogh Dóra, Vrbovszki Emese, Zsótér Szelina). 1999–2000: Szolnok (Bozsó Katica, Munkácsi Enikő, Ratkai Bonita, Deme Zsófia). 2003 után születettek: Békési Heppes Csajok (Polgári Melinda, Vida Borbála, Csökmei Petra, Dankó Réka). Kenguru: Vadmacskák (Farkas Zsanna, Kardos Liza, Oláh Abigél, Kucsera Réka).

Dobószámok.
2Ball Game U16: Csornai Bence, Tóth Levente. 2ball Game +16: Martók Attila, Farkas Gergő. Büntető, U16: Szenteszki Anna. Büntető +16: Vízi Sándor. 3Shots: Vízi Sándor. Port.hu: Vízi Sándor.
   
 
   
  További részletek itt >>>
 
 
Streetball Békéscsabán
 
 
Tornaterem felújítás
 
   
 
2016. december 27-én elkezdődött a Lencsési Általános Iskola tornatermének felújítása önerőből, valamint TAO és önkormányzati források igénybe vételével.
   
 
 
Sportfejlesztési program
TAO Pályázat 2016/2017.
Közzététel: 2016. december 16.
 
Idén is elfogadta az MKOSZ a Békéscsabai Kosárlabda Klub sportfejlesztési programját.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége értesítette a Békéscsabai Kosárlabda Klub Közhasznú Egyesületet, hogy elfogadásra került a klub által benyújtott sportfejlesztési terv, így az egyesület jogosulttá vált a társasági adóból nyújtható támogatások fogadására.

A Kosárlabda Klub utánpótlás-nevelési feladatok ellátására, versenyeztetésre, valamint személyi jellegű ráfordításra igényelhet a vállalkozások társasági adójából. Klubunk számára ez ismét nagy segítséget jelenthet a mai nehéz gazdasági helyzetben.

Ügyiratszám: be/SFPHPM01-06171/2016/MKOSZ
   
 
   
 
Békéscsabai KK - DEAC II.
100-45
(27-12,19-9,23-10,31-14)
Időpont: 2016. február 27.
 
Békéscsabai KK - DEAC II.
100-45 (27-12,19-9,23-10,31-14)
NB II-es férfi kosárlabda-mérkőzés.
Békéscsaba, 50 néző.
Vezette: Földi, Arató.

BKK : Sztriha 18/6, Solevic 24/6, Botos 25/9, Dévényi 12, Kotroczó -. Cs.: Jancsika 6, Seres 2, Lőkös -, Félix 6 , Rudner 4, Bencsik -. Edző: Tóth Tamás.

A tizedik győzelem elérése volt a célja a hazaiaknak, akinél most Czifrák kapott pihenőt. Lassan indult be a csabai gépezet,de a hatodik perctől kezdve egyre olajozottabban működött. Sztriha és Rudner jól irányítottak, Solevic és Botos bizonyították, hogy miért az egyik legerősebb bedobópáros keleten, Dévényi és Félix pedig fontos pontokkal és lepattanókkal segítették a csapatmunkát. A két kispad közötti különbség is kidomborodott, így a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között. A végére egyetlen kérdés maradt: meglesz-e a száz dobott pont és a tizedik győzelem is? Mindkettő sikerült.

A Békéscsabai KK csütörtöktől vasárnapig Békéscsaba lengyelországi testvérvárosában, Tarnowsky Gory-ban szerepel egy nemzetközi tornán.
 
Újabb kosaras siker Békéscsabán!
 
A hétvégén került megrendezésre az U18-as korosztály egyik selejtezője a kiemelt bajnokságba való kerülésért.

A Békéscsabai KK rendezőként fogadta a Tiszaújváros, a paksi Atomerőmű SE és a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia csapatait. A két napos selejtező tornán mindenki játszott egymás ellen. A tét nagy volt, hiszen csak egyetlen csapat juthatott be a kiemelt bajnokságba. Ennek megfelelően a torna előtt alapos taktikai és erőnléti felkészítésben részesítette csapatát vezetőedzőjük, Tóth Tamás.

Az U18-as korosztályban fiatalnak számít a csapatunk, így többségében egy évvel idősebbek ellen kell játszaniuk ebben a szezonban. Ennek ellenére a fiaink megnyerték ezt a selejtező csoportot!

Az értékes tornagyőzelemmel egyedüli Békés megyeiként képviselheti magát a Békéscsabai KK az ország legjobb 8 keleti csapata között.

Eredmények:
Békéscsabai KK - Tiszaújvárosi KK
97-43 (19-10,29-5,24-8,25-20)

Békéscsabai KK - Atomerőmű SE
70-56 (16-11,12-20,20-19,22-6)

Békéscsabai KK - Kecskeméti KA
61-54 (11-13,15-13,15-17,20-11)

Tóth Tamás: - Sorozatban harmadik éve jutunk be a kiemelt bajnokság szűk mezőnyébe. Kosárlabda Akadémiák és NB I-es klubok csapatait utasítottuk magunk mögé kis egyesületként. Játékosaim motiváltan, fegyelmezetten, sokszor igen éretten kosárlabdáztak a rangadókon. Két meccset is a végjátékban nyertünk meg jelentős hátrányt ledolgozva, ami az igazi erejét mutatja a társaságnak. Nagy segítségemre volt a másodedzőm, Nikola Solevic és az erőnléti szakemberünk, Bökfi János. Köszönöm nekik! Büszke vagyok a csapatomra, mert sokadjára léptük át a saját árnyékunkat!
   
 
 
Családi nap a Békéscsabai Kosárlabda Klubnál
 
   
 
 
Legyél Te is kosaras!
 
Legyél Te is kosaras!
Élvezd a játék minden percét!

Toborzó óvodások és iskolások részére!

További részletek a plakáton - nagyobb méretben való megtekintéshez, kattints a képre!
   
 
 
 
 
 
ARCHÍVUM
 
 
LAP TETEJE