Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Sporthétfő a főtéren
 
A nemrégiben autóbalesetben elhunyt Sütő Gergelyre emlékeztek barátai, sporttársai, a szurkolók, és mindazok, akik szerették – hétfőn délután a Szent István téren a sporthétfő keretében. Tímár Ella, önkormányzati képviselő, a Békéscsabai Kosárlabda Klub elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. A sporthétfőt a városvezetés képviseletében megtisztelte jelenlétével Kiss Tibor alpolgármester is.
   
 
   
 
   
 
Gergely szülővárosában, Sárváron töltötte gyermekkorát, családi szeretetben nevelkedett. Itt kezdődött számára a szellemi ébredés időszaka is, itt ismerkedhetett meg a számok és betűk világával. 2004-ben végzett a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnáziumban, majd 2010-ben az egri Eszterházy Károly Főiskola testnevelés-földrajz-kommunikáció tanári szakán. Gyermekkora óta kosárlabdázott, kiemelkedő pályafutását a Sárvári KC NBI B-ben kezdte, majd 2004-től a Vitai Eger Fekete Sasok NB-I-es junior csapatának kiváló játékosa volt. Hét éve, 2007-ben az egri főiskola csapatának meghatározó játékosa lett, majd 2010-ben Szolnokra költözött, és a szandaszőlősi iskola tanára lett, közben aktív játékosa a szolnoki Baglyok csapatának. Megyénkbe, Mezőberénybe 2012-ben igazolt az NBI-es kosárlabda csapathoz, de nem lett hűtlen a szolnokiakhoz sem. A 2012/2013-as szezonban az NB-I-B Keleti csoportjának egyik legjobb támadója lett, valamint a legjobb lepattanozója, azonban a legnagyobb elismerés számára a szurkolók támogatása és szeretete volt.

Tavaly nyáron költözött Békéscsabára, és a BéKSZI Trefort Ágoston tagiskola testnevelő tanáraként dolgozott. A 2013/2014 szezont a Békéscsabai Kosárlabda Klubnál kezdte játékosként, és a Kenguru csapatnál edzőként. Szerette a gyerekeket, szívesen vállalta a kihívásokat, és sportbíróként is dolgozott. Még június 29-én, itt a megyeszékhely megújult főtéren megrendezett városi Streetball fesztiválon játszott, és utána vakációzni indult szülővárosába, Sárvárra, s útközben érte a szörnyű baleset – emlékezett meghatottan Hricsovinyi Tamás, aki azt is hozzátette, hogy a veszteség, ami a családot, rokonokat, sporttársakat érte szavakkal nem enyhíthető.

A főtéren az emlékezés gyertyái és mécsesei égtek Sütő Gergely portréja előtt, s a megjelentek könnyes szemmel idézték fel a közös emlékeket, meccseket, élményeket. Tiszteletére emlékmérkőzést játszottak a különböző korosztályos csapatok tagjai. A Békéscsabán edzőtáborozó U16-os magyar válogatott  is eljött a sporthétfőre, s ahogy Hricsovinyi Tamás is kérte a játékosoktól, mindenki úgy játsszon, „mintha minden egyes gyűrűbe dobott labda az ő tiszteletére szólna”.

A Békéscsabai Kosárlabda Klub mellett a Békéscsabai Súlyemelő Club, a Csaba Lovas-Íjász Kör, a Jamina Se és a Szünet Darts Club tagjai tartottak különböző játékos bemutatókat az érdeklődőknek.
 
Vándor Andrea
   
 
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!

Legyenek részesei egy modern sportág békéscsabai fejlődésének, kérjük támogassák jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket!

Adószámunk: 18373473-1-04
   
 
   
 
Jubilál a Békéscsabai Kosárlabda Klub
 
A Lencsési Általános Iskolában, május 24-én tartotta immár hagyományos családi napját a Békéscsabai Kosárlabda Klub. Az eseményen megjelent sportolóknak és szülőknek Tímár Ella, a klub elnöke, önkormányzati képviselő számolt be az elmúlt év eredményeiről.
   
 
   
 
Szó esett a klub gazdálkodásáról, a TAO nyújtotta segítségről. Az elnök asszony tájékoztatta az egyesület tagjait az előttük álló feladatokról, többek közt az idén 20 éves klub születésnapja méltó megünneplésének tervéről. A családi napon elhangzott, hogy az egyesület taglétszáma 120 fő, és hogy a klub sportolói minden korosztályos, országos bajnokságban szerepelnek. A felnőtt csapat a nemzeti bajnokság másodosztályának keleti csoportjában képviseli Békéscsabát. Az utánpótlás kiterjesztése érdekében a tavalyi évtől a Lencsési óvodában két csoporttal ovi kosár foglalkozást indított a klub. A szakmai vezetők részletes értékelést adtak a csapatok munkájáról, a bajnokságokban elért eredményekről. Kiemelték, hogy a békéscsabai egyesület a sportolói révén komoly tekintélyt vívott ki magának az ország neves klubjai között. A szakemberek megköszönték a szülők segítségét, odaadó támogatását.

A nap folytatásában, követve a hagyományokat, vidám játékos vetélkedőn vettek részt a sportolók a legkisebbektől a felnőttekig, természetesen kosárlabdával. A játékot követően ünnepélyes keretek között átadták a szezon díjait. A csapatok edzői értékelése után az elnökség kupával díjazta a jól teljesítő kosarasokat. Összesen 24 díjat adtak át, a felnőtt csapat tagjai pedig pénzjutalomban részesültek.

Az ötödik alkalommal megrendezett családi nap zárásaként közös ebédre került sor, ahol a hagyományoknak megfelelően milánói makaróni került a sportolók, a szülők és a vezetők tányérjaira.

A szünidőben sem maradnak kosárlabda nélkül a sportág szerelmesei, ugyanis a Csabai Nyár programsorozat keretein belül rendezik meg a megújult főtéren június 29-én a Streetball fesztivált, ahova mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

   
 
 
DKA-DEAC -
Békéscsabai KK
73-75
(25-17, 16-21, 9-25, 23-12)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
19. forduló
Időpont: 2014. március 16. 13.00 óra
Helyszín: Debrecen

Vezette: Balogh Gy., Kisházi B.
 
 
 
Szerencs VSE -
Békéscsabai KK
96-75
(25-28, 19-7, 20-15, 32-25)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
17. forduló
Időpont: 2014. február 21. 17.30 óra
Helyszín: Szerencs
 
Mezőberény -
Békéscsabai KK
56-86
(18-9, 7-26, 18-21, 13-30)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
15. forduló
Időpont: 2014. február 7. 19.00 óra
Helyszín: Mezőberény
 
MEAFC -
Békéscsabai KK
84-73
(10-22, 30-12, 17-19, 27-20)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
13. forduló
Időpont: 2014. január 26. 16.00 óra
Helyszín: Miskolc
 
Békéscsabai KK -
Ceglédi KE
79-65
(23-15, 19-17, 16-13, 21-20)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
10. forduló
Időpont: 2013. december 21. 18.00 óra
Helyszín: Békéscsaba, Lencsési Általános Iskola
 
Sportfejlesztési program
TAO Pályázat 2013/2014
 
Idén is elfogadta az MKOSZ a Békéscsabai Kosárlabda Klub sportfejlesztési programját.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2013. augusztus 26-án arról értesítette a Békéscsabai Kosárlabda Klub Közhasznú Egyesületet, hogy elfogadásra került a klub által benyújtott sportfejlesztési terv, így az egyesület jogosulttá vált a társasági adóból nyújtható támogatások fogadására.

A Kosárlabda Klub utánpótlás-nevelési feladatok ellátására, versenyeztetésre, tárgyi eszköz beruházásra, valamint személyi jellegű ráfordításra igényelhet a vállalkozások társasági adójából. Klubunk számára ez ismét nagy segítséget jelenthet, a mai nehéz gazdasági helyzetben.
   
 
 
 
Hajdúhadházi KK -
Békéscsabai KK
69-74
(9-16, 19-21, 18-17, 23-20)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
12. forduló
Időpont: 2014. január 18. 18.00 óra
Helyszín: Hajdúhadház, Földi János Általános Iskola Tornaterme
 
NEA Pályázat 2013.
 
A Békéscsabai Kosárlabda Klub Közhasznú Egyesület pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szervezethez.

A szerződés tárgya: "Segítséggel a kosárlabdáért!" A pályázaton elnyert összeg: 250.000,- Ft - azaz kettőszáz-ötvenezer forint.
 
Streetballosok vették birtokukba az új főteret
 
Időpont: 2013. június 30. (vasárnap)
Helyszín: Békéscsaba

Vérre menő csaták, akrobatikus kosárlabda a Face Team-mel, melyet látványos dobóversenyek foglaltak keretbe Békéscsabán a tizenhatodik streetball fesztiválon.

Körmend, Kőbánya, Debrecen és Szekszárd után Békéscsaba az ötödik legrégebbi helyszíne a streetball fesztiválnak (teljes nevén adidas OTP streetball junior), melyet vasárnap rendeztek le a megújult Szent István téren.

Vida András, a verseny főszervezője lapunknak elmondta, hogy legalább tíz csapat maradt távol, mert a csapattagok ebben az időpontban éppen nyaraltak. Az idei eseményre hetvenhárom egység nevezett.

- Örömteli módon egyre több az olyan csapat, amelyik először mérettetett meg, s egyre több a fiatal, akiket sok szülő is elkísért - jegyezte meg Vida András. - Míg korábban aszfalton, most - a felújítás után - kövön mozogtak a játékosok, de a streetball sajátossága, hogy bármilyen pályaviszonyhoz alkalmazkodni kell, s ez ahogy láttam, nem is okozott különösebb problémát. A mostani fesztivál volt a tizenhatodik, azt hiszem, kevés olyan sportrendezvény van a megyében, amelyik ilyen szép kort megél. Apró hullámzások voltak - de tessék körülnézni! - ez a nem kicsi tér most is megtelt.

A szervezőknek idén igazi sztárokat sikerült megnyerniük, igaz a Face Team nem nevezett be egyik kategóriába sem, hanem amolyan betétszámként kapcsolódott be a programba. Repertoárjukban az akrobatikus kosárlabdától kezdve sport színházig többféle műfaj is szerepel.
   
 
   
 
- Öt éve jártunk Békéscsabán utoljára, azóta nagyot változott itt a világ - mondta lapunknak Takács Áron, aki Pongrácz Gyulával több mint egy évtizede alapította csapatukat. - Úgy érzem, hogy jó kis bemutatóval tudtuk szórakoztatni a békéscsabaiakat. Sűrű a programunk, minden hétvégére esik egy, de néha több bemutatónk is, legközelebb Panamába utazunk - beszélt a következő állomásról Takács Áron, aki elmondta, hogy többször kaptak már meghívást a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) rendezvényeire, de szerepeltek már együtt NBA-s játékosokkal is.

Eredmények. Fiúk. U23: Tewwék, Békéscsaba (Vidó Bence, Perák Denis, Tulkán Máté, Balogh Gábor). +23: Black Metal: Black Metal, Románia (Grec Ovodiu, Vlad, Siruina, Deal Radu, Craciu Robert). +35: Rendúr, Békéscsaba, Mezőberény (Frey Tibor, Rudner Gábor, Czifrák Csaba, Botyánszki Miklós). U18: Görények Reloaded (Olajos Márk, Szatmári Barnabás, Verba Barna, Liszkai Dávid). U16: Nyerőmű, Békéscsaba (Fodor Bálint, Leszkó Miklós, Lipták László, Sidó Balázs). U14: Ananász, Békéscsaba (Faragó Richárd, Rudner Dávid, Runa Tamás, Szűcs Bendegúz). U12: Békéscsabai Lakers (Karácson Dávid, Szarvas Ádám, Szántó Simon, Oláh Botond).

Leányok. +23: Rehab, Nyíregyháza (Szabados Ágnes, Támba Tímea, Jónás Erzsébet, Hornyák Enikő). U23: Am Erika (Zahorán Kitti, Szilágyi Alexandra, Vajda Tímea, Csontos Nikolett). U16: Number One, Mezőberény (Gézárt Sára, Szikora Zsóka, Tóth Kata, Pikó Zita). U12: Farkas Lányok, Békéscsaba (Dávid Réka Zoé, Zsótér Szelina, Kárász Dóra, Demeter Dóra).

Vegyes: Bunda Banda, Békés, Mezőberény (Farkas Gergő, Jónás Erzsébet, Zsíros Gábor, Bere Márton). So: Tarhosi DSE 1 (Tihanyi Gábor, Molnár Roland, Kelemen Zoltán, Balogh Tamás).
   
 
Forrás: beol.hu
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!
Közzététel: 2013. március 4.
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!

Legyenek részesei egy modern sportág békéscsabai fejlődésének, kérjük támogassák jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket!

Adószámunk: 18373473-1-04
 
Békéscsabai KK -
Cegléd KE
84 - 77

Időpont: 2012. november 30.
 
Békéscsabai KK - Cegléd KE 84-77
(24-14, 19-21, 10-17, 31-25)


Időpont: 2012. november 30. 18:30 óra
Helyszín: Békéscsaba, 150 néző
Játékvezetők: Vezsenyi, Nagy P.

Legjobb dobók: Czifrák 18/6, Jancsika 16/6, Kotroczó 14, Pelle R. 11.

A szezon eddigi legnagyobb meglepetését érte el a tartalékos hazai gárda a rutinos ellenfelével szemben, akik közül többen komoly NBI-es múlttal rendelkeznek. Végig szoros eredmény mellett a végjátékban is taktikusabban játszó csabaiak jobban rászolgáltak a sikerre.

Tóth Tamás, edző: Büszke vagyok a játékosaimra, akik a szívüket, lelküket kitették a pályán egymásért, a szurkolókért és értem! Lehet, hogy sokat gyengültünk a tavalyi évhez képest - látszólag, de a CSAPATOMBAN csak olyanok vannak, akik tűzbe mennek értem és én pedig értük. Öröm volt ma a kispadon lenni, köszönöm azoknak, akik hisznek bennünk, bennem! Ezekért a pillanatokért érdemes élni, dolgozni a kosárlabdapálya mellett.
 
Streetball parádé Békéscsabán
Időpont: 2012. június 24.
 
Időpont: 2012. június 24. (vasárnap)
Helyszín: Békéscsaba, Szent István tér

Nyolcvanhat csapat nevezett a Békéscsabán tizenötödik alkalommal életre hívott OTP Junior Streetball Classicra.

A pályák már kora reggel várták a csapatokat, a mintegy százharminc ifjú és tapasztaltabb kosárlabdázó több kategóriában pattogtatta a labdát. Nagy volt a pezsgés a fiatalabb korosztályokban, ahol idén több új csapat is felbukkant.
   
  További részletek itt >>>
 
Ismét Streetball
Békéscsabán

Időpont: 2012. június 24.
 
Időpont: 2012. június 24. (vasárnap)
Helyszín: Békéscsaba, Szent István tér

Nevezési határidő: 2012. június 22. (péntek)

Nevezési helyszínek:
Csaba Center - Információs pult
5600 Békéscsaba, Andrássy út 37-43.

Adidas Márkabolt
1053 Budapest, Váci u. 24.

Információ:
Vida András
Telefon: +36 30 218 8862
E-mail: vivabandi@mailbox.hu

Központi Streetball Iroda
1134 Budapest, Dózsa György u. 53. (Budapesti Honvéd)
Telefon: +36 30 270 7179
E-mail: streetballnet@streetballnet.hu
   
  További részletek itt >>>
 
Meghívó
Kosaras Családi Napra!

Időpont: 2012. június 3.
 
A Békéscsabai Kosárlabda Klub vezetősége és sportolói nevében szeretettel meghívjuk 2012. június 3-án 10.30 órától kezdődő "Kosaras Családi Nap" elnvezeésű rendezvényünkre!

További részletek a meghívón - nagyobb méretben való megtekintéshez, kattints a képre!
   
 
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!
Közzététel: 2012. május 5.
 
Tisztelt Támogatóink, kedves Szülők, Sportbarátok, Szimpatizánsok!

Legyenek részesei egy modern sportág békéscsabai fejlődésének, kérjük támogassák jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket!
   
 
 
Békéscsabai KK -
Egri Városi Sportiskola
Időpont: 2012. május 12.15.00 óra
 
Békéscsaba KK - Egri Városi Sportiskola

NB II-es kosárlabda mérkőzés
Időpont: 2012.05.12 (szombat) 15.00 óra.
Helyszín: Békéscsaba - Lencsési Általános Iskola tornaterme (Szabó Pál tér)

Mindenkit szeretettel várunk! Hajrá Csaba!
 
 
 
Sportfejlesztési program
TAO Pályázat 2014/2015.
Közzététel: 2014. október 27.
 
Idén is elfogadta az MKOSZ a Békéscsabai Kosárlabda Klub sportfejlesztési programját.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2014. október 8-án arról értesítette a Békéscsabai Kosárlabda Klub Közhasznú Egyesületet, hogy elfogadásra került a klub által benyújtott sportfejlesztési terv, így az egyesület jogosulttá vált a társasági adóból nyújtható támogatások fogadására.

A Kosárlabda Klub utánpótlás-nevelési feladatok ellátására, versenyeztetésre, valamint személyi jellegű ráfordításra igényelhet a vállalkozások társasági adójából. Klubunk számára ez ismét nagy segítséget jelenthet a mai nehéz gazdasági helyzetben.

Iktatószám: ki/JH01-2171/2014
Ügyiratszám: be/SFP-2171/2014
   
 
 
   
 
Köszöntés
 
Minden kedves támogatónknak, szurkolónknak, sportbarátunknak, a klub tagjainak, szülőknek és játékosoknak kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

a Békéscsabai Kosárlabda Klub vezetői
   
 
 
Sütő Gergely emlékére
Közzététel: 2014. július 7.
 
A Békéscsabai Kosárlabda Klub elnökeként fájó szívvel búcsúzok egy kiváló sportolótól, egy nagyon jó csapatjátékostól - aki a békéscsabai gyerekeket is szívesen tanította kosárlabdázni.

Messziről jöttél hozzánk, de hamar megszerettünk - udvarias, szerény, kötelességtudó személyiségedért.
   
 
 
Meghívó
Időpont: 2014. augusztus 4.
 
Időpont: 2014. augusztus 4. (hétfő) 16:00 órakor

További részletek nagyobb méretben való megtekintéséhez, kattints a képre!
   
 
 
Békéscsabai KK -
Békési SZSK
71-87
(21-25, 12-22, 25-27, 13-13)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
22. forduló
Időpont: 2014. április 5. 18.00 óra
Helyszín: Békéscsaba, Főiskolai Sportcsarnok

Vezette: Borgula Gy., Földi L.
   
 
 
Ceglédi KE -
Békéscsabai KK
87-71
(20-10, 20-19, 17-19, 30-23)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
21. forduló
Időpont: 2014. március 28. 20.30 óra
Helyszín: Szarvas, Somogyi B. út

Vezette: Bogárdi J., Simon T.
   
 
 
Békéscsabai KK -
DEAC
79-90
(13-34, 22-20, 22-21, 22-15)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
20. forduló
Időpont: 2014. március 22. 18.00 óra
Helyszín: Békéscsaba

Vezette: Farkas J., Szabó L., Kovács Cs.
 
 
 
DEAC -
Békéscsabai KK
91-100
(25-26, 23-22, 24-26, 19-26)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
9. forduló
Időpont: 2014. március 16. 15.00 óra
Helyszín: Debrecen

Vezette: Torzsa P., Bács Cs.
   
 
 
Nagykállói KE -
Békéscsabai KK
92-83
(20-19, 25-22, 28-19, 19-23)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
5. forduló
Időpont: 2014. február 22. 11.00 óra
Helyszín: Nagykálló
 
Békéscsabai KK -
Nagykállói KE
20-0
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
16. forduló
Időpont: 2014. február 15. 18.00 óra
Helyszín: Békéscsaba, Lencsési Általános Iskola

A nagykállói csapat nem utazott el a mérkőzésre.
 
Békéscsabai KK -
MEAFC II
69-62
(19-22, 13-17, 18-10, 19-13)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
14. forduló
Időpont: 2014. február 1. 18.00 óra
Helyszín: Békéscsaba

Békéscsaba: SZTRIHA (14), JANCSIKA (13/6), Kotroczó (2), Czifrák (9), Perák D. (13). Csere: SÜTŐ (9/3), Kovács J. (1), Lippai (2), Pelle (4), Vidó.
Edző: Tóth Tamás.

A békéscsabaiak beragadtak és csak futottak az eredmény után, a borsodiak már tizenkét ponttal is vezettek. A félidőben rendezték a sorokat a hazaiak és a második félidőben koncentráltabb védekezés mellett, kiélezett végjátékban sikerült megnyerniük az újabb rangadót. Döntőnek bizonyult, hogy a lepattanókat jobban szedték össze a békéscsabaiak és mentálisan is erősek voltak az utolsó öt percben, hiszen 58-59-ről hagyták állva az addig szívósan küzdő ellenfelüket.
 
MEAFC II -
Békéscsabai KK
80-89
(22-24, 16-18, 21-23, 21-24)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
03. forduló
Időpont: 2014. január 26. 11.00 óra
Helyszín: Miskolc
 
Békési SzSK -
Békéscsabai KK
85-69
(20-14, 20-19, 21-29, 24-7)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
11. forduló
Időpont: 2014. január 11. 18.00 óra
Helyszín: Békés
 
Békéscsabai KK -
Gyulai Color KE
118-38
(30-6, 28-14, 24-8, 36-10)
 
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés
18. forduló
Időpont: 2013. december 13. 19.00 óra
Helyszín: Békéscsaba, Lencsési Általános Iskola
 
A szezon utolsó mérkőzése
 
Békéscsabai KK - Miskolci EFC
53 - 91 (15-17,13-30,17-20,8-24)

NB II, Keleti Csoport
Jv.: Bogárdi, Földi, Komáromi
Békéscsaba, 30 néző

BKK: Szöszi 6, Ser 5/3, Majom 2, Czifi 11/9, Denis 8.
Cs.: Kicsi 4, Jocó 7/3, Vozi 2, Zsoca -, Docy 3/3, Bence 5.

MEAFC: Takács 13/9, Dr. Sneider 3, Dr. Bende 8, Dr. Fazekas 29/3, Szőke 8.
Cs.: Bartiszta 10, Kiss 2, Dr. Fejes 9/3, Radányi 4.

A szezon utolsó mérkőzését nagy érdeklődés már nem övezte, kevesen is látogattak ki a napsütéses időben a délutáni meccsre.
Nálunk Robi és Olivér sérülés miatt nem tudott játszani, így palánk alatt jelentősen meggyengültünk, amit ellenfelünk könyörtelenül ki is használt végig.
A félidők első negyedében bírtuk erővel fejben és fizikálisan is, de a zárónegyedekben az erősebb, rutinosabb miskolciak erényei kidomborultak a sportszerű mérkőzésen.

Nem szégyen egy ilyen erős csapattól kikapni (a tabella első helyén tanyáznak), bár szorosabb derbit szerettünk volna velük játszani, de az elmúlt két hétben nem a megszokott ritmusban edzettünk, ami meg is látszott sokszor.

Ennek ellenére köszönjük, akik bíztak bennünk egész évben és ha mással nem is, de egy-egy jó szóval segítették a társaságot!

A következő év szakmai és játékos kerete júniusra fog realizálódni.

A bajnokságot 11 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a hatodik helyen zártuk.
Előttünk csak erősebb, gazdagabb klubok állnak, így értékes ez a helyezés pici és szerény klubunknak.
Előzetesen a 9-10. helyet céloztuk meg, de több meglepetés győzelmünkkel borítottuk a papírformát, amiért maximális elismerés a játékosoknak, szurkolóknak, vezetőknek!

Szép nyarat, jó pihenést Mindenkinek!

Hajrá Csaba!
   
 
Országos döntőben a serdülő csapatunk
 
Az U14-es társaság eddig is messze túlteljesítette az elvárásokat, hiszen 64 csapat közül nagy bravúrral, emlékezetes meccsen jutott be a legjobb 16 csapat közé a Szögedi Harcsák elleni 83-79 arányú győzelemnek köszönhetően. Emellett a rájátszás első fordulójában a Debrecent sikerült hazai pályán, kétszeri hosszabbítás után két vállra fektetni.

Most pedig az "esélytelenek" nyugalmával indultunk csatába Körmendre, ahol három erős társaság várt ránk ugyanazzal a céllal: bejutni az országos döntőbe!

Teljes kerettel, lelkes Szülőkkel kiegészülve indult a buszunk a közel 500 kilométerre lévő Körmendre. Azt tudtuk, hogy a hazaiak bombaerősek - azt is, hogy az Óbudai Kaszások csapata országos bajnok volt két éve, illetve azt is, hogy a Budapesti Honvédban kosarazó Mucza Tomi a korosztály talán legjobbja hazánkban. De azt is tudtuk, hogy bárhol, bármikor, bárki ellen borulhat a papírforma...

Az első meccset Körmenden a hazaiak ellen játszottuk, ahol sajnos csak egy félidőn át voltunk méltó ellenfelei a szimpatikus, remekül felkészített ellenfelünknek.

A második, esti meccsen mindent egy lapra feltéve estünk neki a Budapesti Honvédnak, és szinte végig fej-fej mellett haladtunk. A negyedik negyedben eldőlni látszott a rangadó, a 37. percben: 72-81. Egy gyors időkéréssel rendeztük a sorokat, ekkor két kosarunkra Mucza Tomi egy hárompontossal válaszolt: 76-83. Innen egy perc alatt 9-0-s rohammal megfordítottuk a végjátékot, és mi örülhettünk az értékes győzelemnek!

Vasárnap reggel a korábbi bajnok, a tornán szintén 1 győzelem - 1 vereséggel álló Óbudai Kaszásokkal játszottunk, immár kissé meglepetésre a döntőbe jutás lett a tét. Ellenfelünk nem lepett meg minket, hiszen végig letámadott az első negyedtől fogva. De, hogy ne tudjanak megnyugtató előnyre szert tenni a negyed végére, arról a 2001-ben született Ádi egy dudaszó pillanatában elengedett hárompontossal gondoskodott! :) A kemény harc a második negyedben is folytatódott, ahol taktikusan, okosan játszottak a fiúk, és bedobtuk a büntetőinket is. A harmadik negyed végére 10 pontos hátrányban voltunk: 64-74. Ekkor a védekezésünk még jobban összeállt, az ellenfél letámadása lazult, így többször le tudtuk indítani őket. A záró negyedben három perc alatt egy 10-0-s rohanással visszajöttünk a meccsbe, és a végjátékban ismét helyén volt a szívünk és az eszünk is.

Számunkra a szezon óriási csattanója, hogy az elsők között jutottunk be az országos döntőbe, hazánk legjobb 8 csapata közé!

Köszönjük a körmendieknek a jó szervezést, a játékvezetők, az asztalszemélyzet korrekt munkáját!

Hálás köszönet az otthon értünk szorító sok szimpatizánsnak, rokonoknak, barátoknak, és külön köszönet illeti a csapatot elkísérő, az országot átutazó SZÜLŐKET, mert szinte hazai pályát varázsoltak nekünk a körmendi sportcsarnokban! A legnagyobb elismerés azonban természetesen a CSAPATÉ, és a játékosokat felkészítő jelenlegi és korábbi edzőké!

Eredmények:
Körmendi Törpördögök - Békéscsabai KK
100 - 56 (28-26,20-8,29-12,23-10)
BKK: Faragó 13/3, Félix 6, Szűcs 5, Haskó 1, Tyetyák 2.
Cs.: Runa 10,Salamon 5, Subasicz -, Sáfián 3, Korcsmáros -, Rudner D. 8, Farkas 4, Szarvas -.

Békéscsabai KK - Budapesti Honvéd
85 - 83 (20-17,20-19,19-22,26-25)
BKK: Rudner D. 10, Salamon 10/3, Korcsmáros -, Farkas 3, Runa T. 14.
Cs.: Faragó 21/3, Szűcs 11, Haskó -, Félix 14, Sáfián 2, Tyetyák -, Subasicz -, Szarvas -.

Óbudai Kaszások - Békéscsabai KK
84 -86 (29-24,26-24,19-16,10-22)
BKK: Rudner D. 16, Korcsmáros -, Salamon 8, Farkas -, Runa 11.
Cs.: Faragó 20, Szűcs 15, Szarvas 3/3, Haskó 4, Félix 6, Sáfián -, Tyetyák 4, Subasicz -.

Szép volt, Srácok, büszkék vagyunk Rátok!

Hajrá,Csaba!
   
 
Családi Nap
ÚJ IDŐPONT: 2013. június 9.
 
Kedves Edzők, Elnökségi Tagok!

Sajnálatos módon a Családi Napot el kell halasszuk egy héttel, mert a serdülők akkor folytatják az Országos döntőt. Így a rendezvény az alábbi időpontban, változatlan feltételekkel lesz megtartva.

Időpont:
2013. június 9. (vasárnap) 10.00-15.00 óra között
Helyszín:
Lencsési Általános Iskola | Békéscsaba

Programok:
10.00 órától: Köszöntő
10.15 órától: Szakmai értékelés, díjak átadása
11.00 órától: Bemutatók, játékos vetélkedők
12.30 órától: Ebéd (Támogatói jegy 1.000,- forint, amely 3 fő étkezését biztosítja)
13.00 órától: Szabadidős tevékenység

Mindenkit szeretettel várunk!

A Békéscsaba KK Elnöksége
 
A legjobb 16 magyar serdülő csapat közé jutott a Békéscsaba
 
Viharsarki Farkasok (BKK) - Kőbányai Darazsak
91 -66 (24-15, 28-17, 18-16, 21-18)


Farkasok: FARAGÓ 11, Sáfián -, SALAMON 19, Haskó 3, RUNA T. 16.
Cs.:Szép -, SZŰCS 11, FÉLIX 18, KORCSMÁROS T. 6, Tyetyák -, Subasicz A. , FARKAS A. 6/3.

Nem a legjobb előjelekkel vártuk a sorsdöntő fordulót hazai környezetben, hiszen az egyik legjobb játékosunk, a válogatott kerettag Rudner betegség miatt kihagyta az egész heti munkát. Ennek ellenére néhol parádés támadójátékkal, okos védekezéssel 25 pontos győzelmet tudtunk aratni a pesti csapat ellen. Többen a szezon legjobb produkcióját mutatták, amit a végén vastapssal jutalmazott közönség.

A Szögedi Harcsák könnyedén verték a Ziccer Tigriseket, így velük vívtuk a mindent eldöntő ütközetet.


Viharsarki Farkasok (BKK) - Szögedi Harcsák
82 - 79 (26-14, 14-22, 17-25,25-18)


Farkasok: FARAGÓ 21, KORCSMÁROS CS. -, SALAMON 14, FARKAS A.6 RUNA T. 18.
Cs.: FÉLIX 4, GYULAVÁRI P. -, SZŰCS 10, RUDNER D. 7, TYETYÁK -, SUBASICZ A. - , HASKÓ 2.

Az első negyedben támadásban és védekezésben is sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Faragó és Runa lendületes játékával nem tudott mit kezdeni az ellenfelünk, és ekkor még jól semlegesítettük a nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkező, korosztályos válogatott szegedi centert. A második negyedben azonban a szintén válogatott bedobót nem tudtuk tartani, a Harcsák fokozatosan felzárkóztak. Ezután a vendégek az irányítást is átvették a fault- és szerkezeti gondokkal küzdő csapatunkkal szemben. Félix kipontozódott, így alapemberünket veszítettük el ideje korán, és ekkorra kialakult a legnagyobb különbség, mellyel eldőlni látszott a továbbjutás is: 65-73 a 35. percben. Időkérés után rendeztük a sorokat és a lelkes hazai közönség szinte belehajszolta a csapatot egy őrületes véghajrába. A végén a büntetőket is pontosan dobtuk, míg a szegediek nem tudták a labdát bejátszani az addig kiválóan játszó centerüknek: 76-79 a 39. percben. Ekkor Rudner 1-1-ben megverte az emberét, 2 fontos pontot szerezve az akció végén, majd Salamon óriási nyomás alatt 4/4 büntetőjével megfordította a derbit!

Óriási öröm és ünneplés következett, szinte felrobbant a terem!

Ezzel a két győzelemmel biztosítottuk a helyünket a legjobb 16 csapat között!

Gratulálunk a srácoknak és Tóth Tamás edzőnek!
 
Bajnoki rajt előtt áll a felnőtt csapatunk
2012. október 16.
 
A felkészülésünket a 2012/13-as bajnoki évadra augusztusban kezdtük meg. Mivel a tornatermünk teljes felújításon esik át, és a munkálatok jelenleg is tartanak, a nyáron alternatív megoldásokkal igyekeztünk teremgondjainkon segíteni: a városi sportcsarnokban kapott lehetőségek mellett ideiglenesen a régi József Attila általános iskola tornatermében is edzettünk, illetve igyekeztünk minél több edzőmérkőzést játszani a környékbeli csapatokkal.

Keretünkben történtek változások: három alapemberünkkel nem számolunk idén. Lippai Gábor külföldön talált állást, Gura Norbert a vidéki tanulmányait helyezi előtérbe. A tavalyi évben legeredményesebb dobónk, Tulkán Máté Mezőberénybe igazolt.

A keretben egyre több utánpótlás játékos kap lehetőséget. Az augusztustól velünk edző Kovács Józsefre komoly feladat vár, Runa Dániel pedig egyéb elfoglaltságai függvényében tud részt venni a munkában. Remélhetőleg további utánpótlás játékosok is bemutatkozhatnak a csapatban, akik közül a korosztályos válogatott kerettag Vágvölgyi Ákos rövid idő alatt meghatározó játékossá válhat, míg a szintén válogatott Rudner Gábor szintén sokat fejlődhetne a felnőttek között. Az utánpótlás játékosok szerepvállalásáról még egyeztetések folynak az egyesületünk illetékesei között. Visszatért a csapathoz a néhány évet kihagyó Bereczki Zoltán is.

Látszólag gyengült a csapatunk, mégis bizakodva várjuk a bajnoki rajtot, hiszen a társaság keményen dolgozott a felkészülési szakaszban, és morálisan nagyon jól összekovácsolódott. Mindenkire komolyabb szerep, több játékperc és több támadásbefejezés jut idén.

Az NB II. Keleti Csoport ebben a bajnoki szezonban is rendkívül erős lesz, több csapat az NB I/B szintjét is eléri.

12 csapat fog küzdeni a bajnoki címért. Domaszék, Hatvan és Nyíregyháza csapatai helyett a Szerencs az NB I-ből, illetve Hajdúhadháza és Miskolc csapatai játszanak a csoportban, míg a Mezőberényi KK az NB I/B-ben játszik ebben a szezonban.

Az erőviszonyokat, anyagi lehetőségeket, és minden egyéb körülményt mérlegelve már az is sikernek számítana, ha az előző évi 7. helyünket elérnénk, de az akaráson, elszántságon semmi nem fog múlni.

Arra pedig külön büszkék vagyunk, hogy a csapatban kizárólag saját nevelésű játékosok szerepelnek!

A hazai mérkőzéseinket a megújult Lencsési Általános Iskola tornatermében fogjuk játszani, ahová mindenkit szeretettel várunk (a belépés továbbra is ingyenes lesz)!

Az elmúlt szezonban minden hazai meccsünket legalább 100-150 néző látogatta, akik sokszor átlendítették a csapatot a holtpontokon, és együtt harcoltunk ki több emlékezetes győzelmet.

Hajrá Csaba!
 
 
 
 
 
LAP TETEJE