Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Streetball parádé Békéscsabán
 
Időpont: 2012. június 24. (vasárnap)
Helyszín: Békéscsaba, Szent István tér

Nyolcvanhat csapat nevezett a Békéscsabán tizenötödik alkalommal életre hívott OTP Junior Streetball Classicra.

A pályák már kora reggel várták a csapatokat, a mintegy százharminc ifjú és tapasztaltabb kosárlabdázó több kategóriában pattogtatta a labdát. Nagy volt a pezsgés a fiatalabb korosztályokban, ahol idén több új csapat is felbukkant.

A dobóversenyek ezúttal is sok látványosságot hoztak, a visszatérő specialisták, mint a romániai Vizi Sándor, vagy a szegedi Jakab Máté mellett azért itt is igyekeztek helyet követelni maguknak a fiatalok. A végére a zsákoló versenyt hagyták, ahol a résztvevők helyenként egészen pazar koreográfiákat mutattak be.

— Úgy hiszem, jól sikerült a fesztivál, amely a Speciális Olimpiai Egyesület és négy VIP csapattal egészült ki — huppant le kissé megfáradtan, de annál elégedettebben Vida András, a csabai rendezvény főszervezője. — A visszatérő arcok mellett örömteli, hogy jönnek fel a fiatalok, a 2000-es születésűeknél például nyolc csapat is benevezett, ezek közül a még ennél is fiatalabb Papy Bence a dobóversenyekre is továbbjutott. Azt hiszem, szép családi eseménnyé alakult át a rendezvény, amit feldobott a Kerekes Judit, Darida Ildikó, Molnár Sándor által felkészített Fit Dance Center táncosai, akiket a budapesti streetball fesztiválra is meghívták.

— Kimondottan jól sikerült a tizenötödik, születésnapi streetball fesztivál — kezdte Tímár Ella, a Békéscsabai KK elnökasszonya. — Azt is örömmel láttam, hogy a támogatók, így a város képviselői közül is többen aktívan is részt vettek az eseményen, a játékba is beszálltak.

Győztes csapatok. Férfiak. 1977 előtt születettek: Déli Apók, Szeged (Buzási Sándor, Jahni István, Polányi Géza, Bezdán Attila). 1978—1988: Dugó Láb, Szarvas, Békéscsaba (Harangi László, Bata Zsolt, Kovács Benedek, Csabay Ádám). U23: ASE U Politechnika Temesvár, Románia (Leonard Filip, Pojar Raul, Mihai Anghelescu, Tudor Holotescu). U18: Kábelfiúk, Békéscsaba (Gyurcsányi Péter, Csákvári Csaba, Perák Denis, Kovács József).

U16: Kombinátfogó, Békéscsaba (Runa Dániel, Kondor Bekény, Tamás Kristóf, Béres Nándor). U14: Jump Shot, Békéscsaba (Rudner Gábor, Rudner Dávid, Zombai Levente, Dombi Balázs). U12: Street-Fighters, Békéscsaba (Faragó Richárd, Csenke Nándor, Szép Ábris).

Nők. 1977 előtt születettek: Tuti Fruttik, Mezőberény, Békéscsaba (Dombi Margit, Litvai Ágnes, Iványi Nóra, Zsila Mónika). 1978—1988: Hétfő G, Nyíregyháza (Nándoriné Sipos Melinda, Szűrös Anita, Szabados Ágnes). U23: Politechnika, Temesvár, Románia (Filip Iulia, Dobrica, Maria, Stelea Claudia, Maracine Andreea). U18: Basketball Is Life, Békés (Balog Emese, Balog Tünde, Kelemen Cintia, Szeverényi Beáta). U14: Nambervan, Békéscsaba, Mezőberény (Pavuk Tíra, Vrbovszki Emese, Gézárt Sára). Vegyes: Kicsi A Rakás (Martonosi Zita, Lippai Gábor, Kotoroczó Péter, Kovács Zsolt).
 
 
Dobó versenyek győztesei. 2ball game: Deac Radu, Vizi Sándor (Románia). U16: Csenke Bálint, Kovács József (Békéscsaba). Lucky dobás: Vizi Sándor. Lucky dobás U23: Kovács József. 3shots: Csenke Bálint. Büntető dobó verseny: Gézárt Sára (Mezőberény). Legfiatalabb dobó: Papy Bence (Békéscsaba). Büntető dobó verseny: Jakab Máté (Szeged). 3 pontos dobó verseny: Vizi Sándor. Zsákoló verseny: Csaba György (Szolnok).
Forrás: beol.hu
 
 
 
LAP TETEJE