Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Tiszaújvárosi Termálfüdrő Phoenix KK

Békéscsabai KK – Tiszaújvárosi Termálfüdrő Phoenix KK

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

Férfi NB I. B. Zöld 2024/2025. 1. forduló

Békéscsabai KK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

67-85

(22-23,12-25,26-14,7-23)

Időpont: 2024. szeptember 29. (péntek) 19:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Földi László Tibor, Utasi Balázs, Szőcs Béla (Bogárdi János)


A hazaiak az első negyedben szinte végig vezettek. Ha olykor hátrányba is kerültek, egy-egy hárompontossal visszahozták a derbit. Az utolsó percben azonban 23-22-re fordítottak a vendégek. A következő etapban látványosan meglépett a Tisza-parti egyesület, és 48-34-es előnyre tettek szert.

Ezzel szemben a harmadik 10 percben a csabaiak szinte megtáltosodtak, a végére 62-60-ra felzárkóztak. (Itt érdemes a hazai pálya fülhöz csatlakozni. De nem a sípmesterek fogták a hazai gárda kezét, hanem a lelátón a sikító utánpótlás játékosok buzdították a lilákat, pardon piros-fehéreket).

Mi több, az utolsó negyedben egyszer 64-62-re is vezetett a Békéscsaba, de azt követően rendre nem jöttek be a helyzetek. Sok hárompontos is kimaradt. A végén a Tiszaújváros 85-67-re nyert.

Lekli József: – Gratulálok a csapatomnak! Elég rosszul sikerült a felkészülésünk, volt betegség, sérülés, nem úgy sikerült összerakni a csapatot, ahogy elképzeltük. Ennek ellenére, akik most itt voltak, maximálisan beletették a munkát. A harmadik negyedben volt egy komoly hullámvölgyünk, de hála Istennek meg tudtunk újulni a negyedik negyedben. Egy komoly védekezést tudtunk a pályára rakni, ami párosult egy jó támadójátékkal és ennek köszönhető a győzelmünk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert ez egy kemény nyár volt, és remélem, hogy innentől kezdve mindenki tudja, hogy önbizalommal telve, ha keményen játszik, akkor jó eredményeket tudunk elérni. Sok sikert kívánok a békéscsabai csapatnak!

Gura Norbert: – Fizikális mérkőzés volt, erre is számítottunk. Még ilyen megnyírbált kerettel is nagyon agresszív védekezéssel játszott a Tiszaújváros, már már fault határon. Megpróbáltunk hozzá alkalmazkodni, többé-kevésbé sikerült is. A harmadik negyedben és a negyedik elején, nekünk is sikerült felvenni ezt az agresszív stílust és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Utána inkább állóképességben nem tudtuk tartani ezt az iramot. Nagyon bízunk benne, hogy Balog Gabi sérülése nem komoly. Gratulálok a csapatnak, de jelen pillanatban Gabiért szorítunk. Szeretném kiemelni a közönséget, nélkülük nem tudtunk volna ekkorát harcolni, óriási hangulatot teremtettek!


Jegyzőkönyv: