Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

A Százhalombatta lesz a következő rivális – jön a rájátszás

A csabaiak kikaptak az utolsó körben, az NKA Universitas Pécs II. pedig nyert az Eszterházy otthonában, így a két cspat helyet cserélt a tabellán.

Balog Gáborék ugyan tavasszal produkáltak egy öt mérkőzésből álló győzelmi sorozatot, de az alapszakaszban három hosszabbításos vereséget szenvedtek hazai pályán, a Győr, a Nagykőrös és a Tiszaújváros ellen, tavasszal pedig Pécsett és Dunaharasztiban is fontos találkozón kaptak ki, ezért végül nem jött össze a nyolc közé jutás.

A csapat maradt az alsóházban, ahol már az első körben játszik, de amennyiben továbbjut, akkor nem kell a kiesés ellen harcolnia és megcélozhatja a 9. helyet. A rivális az a Százhalombatta lesz, amelyet az alapszakaszban mindkétszer legyőzött, hazai pályán 101–75-re, idegenben pedig 80–68-ra diadalmaskodott. A párharc két győzelemig tart, továbbjutás esetén az Atomerőmű U23-as csapata lesz az ellenfél.

Az alapszakaszt a Dávid Kornél KA nyerte, a negyeddöntőben a Dunaharaszti MTK-val játszik majd, amely az utolsó fordulóban harcolta ki a legjobb nyolc közé jutást. A legjobb formában lévő csapat, a Vásárhelyi Kosársuli a 4. helyen végzett a huszonhat forduló után és a Nagykőrös ellen folytatja.

A negyeddöntőben is az egyik csapat második győzelméig tartanak a párharcok, a győztesek az elődöntőbe jutnak, a vesztesek pedig az 5-8. helyért játszanak majd.


A 9-14. HELYÉRT

Békéscsabai KK (11.) – Százhalombattai KSE (14.)

Eszterházy SC (12.) – Pénzügyőr Sportegyesület (13.)

A párharcok az egyik csapat második győzelméig tartanak. Az Atomerőmű U23 (9.) és az NKA Universitas Pécs II. (10.) csapata kiemelt, így a rájátszás 1. fordulójában nem lép pályára.