Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – BKG-PRIMA Akadémia Debrecen

Békéscsabai KK - BKG-PRIMA Akadémia Debrecen

Férfi NB II. Keleti csoport 2022/2023. 8. forduló

Békéscsabai KK – BKG-PRIMA Akadémia Debrecen

100 – 53

(28-15,26-10,33-11,13-17)

Időpont: 2022. december 10. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Drenyovszki Dániel, Váczi Mihály


A BKG-PRIMA Akadémia Debrecen csapatát fogadta hazai pályán a Békéscsabai Kosárlabda Klub a férfi NB II keleti csoportjának 8. fordulójában. Lackó Róbert együttese végig irányított a mérkőzésen és 100-53-as sikert aratott.

Az első negyedet a piros mezben pályára lépő Békéscsabai KK uralta és 28-15-re nyerte. A második tízpercben ismét csabai fölény mutatkozott, 26:10 arányban szerezték a pontokat a csapatok, így a nagy szünetben 54-25 volt az állás.

A viharsarkiak a harmadik negyedben sem engedtek ki 33-11-re nyertek. Az utolsó harmadban a debreceniek irányítottak, 13-17-re nyerték meg a játékrészt, azonban ez már nem befolyásolta a csabaiak győzelmét. A Békéscsabai KK 100-53 győzött és ezzel a bajnokság éléről várhatja a január végi folytatást.

Kovács József: – Először is gratulálok az ellenfélnek, mert jól helytálltak, és a saját csapatomnak is. Papírforma szerint mi voltunk az esélyesebbek, amit a végeredmény is mutat. A meccs közepén voltak jó periódusaink, de a végére egy kicsit leengedtünk. Összességében úgy gondolom, hogy jól alakult a mérkőzés.

Lackó Róbert: – Gratulálok a játékosoknak, viszonylag könnyű mérkőzés volt, de mindent beletettünk, megtiszteltük az ellenfelet, jól védekeztünk, szerintem rendben volt minden.

A csapat a következő másfél hétben még edz, majd egy kis szünet után január elején kezdi a felkészülést a tavaszi folytatásra.

A Békéscsaba január 29-én, 11:00 órától lép pályára legközelebb az NB II keleti csoportjában a Ceglédi KE II. csapatának otthonában.


Kovács József: – Szombaton a BKG csapatát fogadjuk hazai pályán, amelyen mindenféleképpen győzelmet várok. A sikerhez jó védekezés szükséges, támadásban pedig minél gördülékenyebb támadójátékot szeretnék látni a csapattól. Remélem mindenki pályára tud majd lépni és újabb győzelemmel búcsúztathatjuk az évet. A szurkolók buzdítására most is nagy szükségünk lesz, legyünk minél többen a csarnokban és öltözzön mindenki pirosba! Hajrá Csaba!

Lackó Róbert: – Szeretnénk megőrizni bajnoki veretlenségünket és örülnék, ha mindenkit pályára tudnék küldeni, valamint látványban is ki tudnánk szolgálni a közönségünket!



Jegyzőkönyv: