Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Dávid Kornél KA

Békéscsabai KK - Dávid Kornél KA 88-123

Dávid Kornél KA

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 13. forduló

Békéscsabai KK – Dávid Kornél KA

88-123

(24-32,20-29,24-30,20-32)

Időpont: 2023. december 16. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Balogh Gyula, Sallai István József, dr. Nagy Zsombor (Gergely Csaba)

Belépő: 500,- Ft / fő.


A csabaiak az előző fordulóban Hódmezővásárhelyen megszerezték első idegenbeli sikerüket és fontos lépést tettek a középmezőny felé. Az évzáró találkozón a listavezető, fehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia érkezett az evangélikus sportcsarnokba. Az eddig mindössze egy vereséget szenvedő vendégeknél egy korábbi kétszeres magyar bajnok edző, Dzunic Branislav irányítja a szakmai munkát.

Az éllovas határozottan, három triplával kezdte az összecsapást, a házigazda is próbálta tartani a lépést, Balog Gábor pontjaival. A vendégek kívülről és betörésből is eredményesek voltak, Vuk Pavlovic pedig időt is kért (11–15). A DKKA óriási tempót diktált és jobbnál jobb dobóhelyzeteket alakított ki, hat hárompontost süllyesztett el a csabai gyűrűben tíz perc alatt (22–32).

A rövid pihenőt követően is a fehérváriak irányítottak, Vuk Pavlovic másfél perc után újra magához hívta játékosait (22–40). Molnár Dániel nem kegyelmezett a távoli zónából, pillanatok alatt szórt három triplát, így villámgyorsan húsz pont fölé nőtt a különbség (28–50). Ezt követően azonban visszaesett a listavezető koncentrációja, a hazaiak pedig felbátorodtak és egy 14–0-s sorozattal zárkóztak. A félidő hajrája ismét a Dávid Kornél Akadémiának sikerült jobban, így többek között a tizenkét (!) sikeres triplának köszönhetően magabiztosan vezetett a nagyszünetben (44–61).

A térfélcserét követően a Csaba nyitott jobban, felvette a kesztyűt, többek között Cvijin Patrik látványos zsákolásával látótávolságon belül maradt ellenfelével szemben (60–75). A hazai drukkerek több játékvezetői ítéletet is kifogásoltak, a DKKA ugyan ismét húsz pont fölé vitte a differenciát, azonban Solevic két kosárral lendületet adott csapatának (64–82). A negyed vége újra a nagy tempót diktáló fehérváriak irányítottak, így nem forgott veszélyben a vezetésük az utolsó tíz perc előtt (68–90).

A záró etap elején fáradni látszódott a hazai csapat, Kuttor Gergő könnyű kosara után már száz pontnál járt az éllovas (70–100). Az utolsó percekben inkább a számszerű végeredmény volt csak a kérdés, a csabaiak már nem tudtak közelebb lépni ellenfelükhöz, amely kedve szerint szerezte a kosarakat. A Dávid Kornél KA végül 123–88-ra diadalmaskodott és féltávnál vezeti a Zöld csoportot. A Békéscsaba a bajnokság felénél öt győzelemmel és nyolc vereséggel a 10. helyen áll.

Dzunic Branislav: – Egy olyan meccs volt, ahol sok minden bejött, főleg támadásban. A hibákat, amiket elkövettünk védekezésben nem jöttek ki, nem hiszem el, hogy a két csapat között van ekkora különbség, de ezen az estén nekünk jött ki a lépés.

Vuk Pavlovic: – Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának! Nagyon nagy tempót diktáltak, nagyon jó százalékkal dobtak, megnehezítették a dolgunkat támadásban. Számítottunk rá, hogy ilyen nehéz mérkőzés lesz. A második és harmadik negyedben volt pár perc, amikor egyenrangú partnerek tudtunk lenni, azon kívül viszont nagyon dominánsan játszott az ellenfelünk. Részükről az volt a legkorrektebb, hogy az utolsó percig teljes intenzitással játszottak. Ők a zöld csoportnak a felső lécét nagyon megemelik a sebességükkel és a játék minőségével. Még egyszer gratulálok nekik! A jövő héten még edzünk, utána januárban folytatjuk a munkát. Megyünk Százhalombattára, előre kell gondolkozzunk tovább kell fejlesztenünk a fizikumunkat, játékunkat. szeretnénk a 2024-es évet jól elkezdeni.

Vuk Pavlovic együttese 2024. január 6-án a Százhalombatta otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.


Jegyzőkönyv: