Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Dunaharaszti MTK

Békéscsabai KK – Dunaharaszti MTK

Dunaharaszti MTK

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 4. forduló

Békéscsabai KK – Dunaharaszti MTK

74-67

(15-16,23-15,16-17,20-19)

Időpont: 2023. október 14. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Sallai István József, Domán István, Gergely Csaba, dr. Szűcs János


Hazai pályán játszott szombaton este a Békéscsabai Kosárlabda Klub, akik ezúttal a Dunaharaszti MTK-t fogadták az Evangélikus Sportcsarnokban. A végig szoros küzdelemben végül 7 ponttal, 74-67-re nyertek a csabaiak.

A tavalyi bajnokság 6. helyezettjét, a Dunaharaszti ifjú gárdáját fogadta hazai pályán a Békéscsabai Kosárlabda Klub. Az ellenfél emberhátránnyal érkezett, de ennek ellenére végig keményen küzdöttek és megszorították a csabaiakat, akik 74-67-es eredménnyel nyerték meg a küzdelmet.

A Dunaharaszti MTK csapatának vezetőedzője elmondta, hogy három kezdőjátékosuk betegség és sérülés miatt hiányzott, így az amúgy is főként fiatalokból álló gárda még fiatalabbakkal volt kénytelen a Békéscsaba ellen kiállni.

– Igazából úgy jöttünk ide, mint minden meccsre, hogy a körülmények ellenére nyerni szerettünk volna. Úgy gondolom, hogy így is egy jó meccset játszottunk és alaposan megnehezítettük a hazai csapat dolgát. A végén nem sikerült nyernünk, de így is büszke vagyok a csapatomra és gratulálok az ellenfélnek is – nyilatkozta Ughy Albert, a vendégek vezetőedzője a lefújást követően.

–  Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen előtte két meccset is veszítettünk zsinórban, úgyhogy ilyenkor mindig nehéz a csapatnak a kezdeményezést magához ragadni és higgadtan, nyugodtan játszani. Próbáltunk egyfajta védekezést gyakorolni a héten a Dunaharaszti ellen, de az a játékosuk, aki eddig a legtöbb pontot szerezte  szerdán megsérült, így ezt a védekezést úgy, ahogy volt, el is kellett dobjuk. Gratulálni szeretnék a Dunaharasztinak, mert egy nagyon fiatal, jó kis csapat voltak, akik energikusan játszottak és sok borsot törtek az orrunk alá. Nagyon szép teljesítmény volt a részükről, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban a bajnokságban – mondta el a mérkőzés után a hazaiak vezetőedzője, Lackó Róbert.

A szakvezető hozzátette: örül a győzelemnek, dolgoznak tovább, a hibákat pedig megpróbálják kijavítani azért, hogy könnyebb győzelmeket tudjanak aratni. A következő, Eger elleni idegenbeli mérkőzésről szólva kiemelte: ők is az idén jöttek vissza az NB I/B Zöld csoportjába, ugyanúgy mint a Békéscsaba, így egy érdekes küzdelemre számítanak, de úgy készülnek, hogy meg kell nyerniük azt a mérkőzést is.


Jegyzőkönyv: