Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Nagykőrösi Sólymok KE

Hepp Kupa

Hepp Kupa

Férfi HEPP Kupa 2022/2023. 3. forduló

Békéscsabai KK – Nagykőrösi Sólymok KE

97 – 101

(31-26,25-21,27-27,14-27)

Időpont: 2022. november 23. (szerda) 19:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Drenyovszki Dániel, Utasi Balázs

Békéscsaba: Kovács J. 21/18, Balog G. 19/9, Solevic 21/9, Hajdu M. 18, Milosevic 16. Csere: Gura 2, Czifrák, Oláh N., Plavecz, Scherber, Zsiros, Csák.
Vezetőedző: Lackó Róbert.

Nagykőrös: Molnár B. 19, Molnár M. 9/3, Fehér P. 29/21, Kocsis 7/3, Lakosa 17/3. Csere: Váits 16/3, Vámos 4, Kónya, Filep.
Vezetőedző: Puszta Dávid.


Az első negyedben mindkét csapat a támadásra összpontosított jobban. Szebbnél szebb támadásokat vezettek a csapatok, órási adok-kapokkal indult a találkozó.

A folytatásban az edzők hazai és vendég oldalon is váltottak védekezést, amihez mi alkalmazkodtunk jobban, ezért kilenc pontos előnnyel vonultunk öltözőbe.

Pár apró hiba után másfél perc alatt egyenlített a Nagykőrös, de a csapat erejét mutatja, hogy nem törtünk össze és a negyed végére visszaállítottuk a kilenc pontos differenciát.

A záró felvonásban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak és védekeztek. Végül óriási küzdelemben pár ponttal alul maradtunk. Talán egy picit elfáradtunk a végére, hiszen NB2-ben teljesen más ritmusban játszanak a csapatok.

Köszönjük szépen a szurkolók támogatását, igazi közönségszórakoztató mérkőzést láthattak a kilátogatók.

Lackó Róbert: – Utolsó pillanatig nem adtuk fel a mérkőzést, ha az utolsó dobás bemegy, akkor nyerhettünk volna. Végig vezettünk a mérkőzésen, voltak olyan dolgok, amikben látszott, hogy ez a csapat minőségben erősebb. A tavalyi negyeddöntő után idén is szerettünk volna sokáig menetelni a Hepp Kupában, de nem vagyunk szomorúak, tanulunk a hibákból. Csak gratulálni tudok, egy igazi bajnok hozzáállást láttunk, a srácok kitették a szívüket a pályára.

Puszta Dávid: – Minden tiszteletem a hazai együttesé, nagyon jó ritmusban játszottak, remekül dobtak, nagyon nehéz meccs volt számunkra. Ugyanakkor gratulálok a csapatomnak is, ez egy felfelé ívelő forma, azt jelenti, hogy elkezdtünk a jó útra térni.Beharangozó

Lackó Róbert: – Kemény, fizikális csatára számítok. Biztosan megpróbálnak majd visszavágni a tavalyi vereségért, ami nyilván extra motivációt ad majd nekik. Nagyon jól dolgoztunk a héten, meg fogunk tenni mindent, hogy ez ne sikerülhessen nekik!


Jegyzőkönyv: