Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE

Békéscsabai KK - Százhalombattai KSE 74-67

Százhalombattai KSE

Férfi NB II. 2022/2023. Keresztjáték 2. mérkőzés

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE

74-67

(20-13,14-14,12-17,28-23)

Időpont: 2023. június 11. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Dr. Varga Zoltán, Borgula György

Békéscsabai KK: Hajdu 25/3, Milosevic 18/6, Kovács 18/12, Balog 7/0, Solevic 3/3, Szarvas 3/3.


A Békéscsabai KK az idegenbeli tízpontos győzelem után hazai pályán 74-67-re nyert a Százhalombattai KSE ellen a férfi kosárlabda NB II keresztjátékának visszavágóján, vasárnap este. Lackó Róbert együttese ezzel bejutott a négyes döntőbe!

Piros és fehér. Ez volt a jelmondat a találkozó előtt, ennek megfelelően e két színben pompáztak a hazai szurkolók, akik kiváló hangulatot teremtettek. A csabaiaknál ugyan a masters Eb miatt hiányzott Czifrák Csaba, de az első mérkőzést kihagyó Szarvas Péter ott lehetett a kezdőben.

Jobban is kezdtek a tízpontos előnyből induló hazaiak és az első percek után öt ponttal vezettek (9-4). A vendégek szívósan küzdöttek és egy utolsó másodperces kosárral, öt pontra csökkentették a hátrányukat (20-15). A második negyed elején Nikola Solevic szórt be egy triplát, azonban egy-két sikeres távoli kísérlettől eltekintve a dobóforma az első félidőben nem volt az igazi. A Százhalombatta a szünet előtt ugyan felzárkózott, de az utolsó percek a házigazdának sikerült jobban, így hét pont volt a differencia a nagyszünetben (34-27).

A fordulást követően egy 8-4-es rohammal kezdett a Csaba, a vendégek vezetőedzője, Drevenka Dávid gyorsan időt is kért, Bene Tamás kosarával pedig az egyenlítés is sikerült (44-44). A mérkőzést eldöntő pillanatok a negyedik negyed elején jöttek, az addig távolról nem túl sikeres csapatkapitány, Kovács József egymás után három triplát is elsüllyesztett, ezzel pedig kissé meg is roppantotta az ellenfelet (57-45). A hajrában a Békéscsaba a 25 pontig jutó Hajdu Márton kosaraival és Balog Gábor büntetőivel megőrizte vezetését.

Lackó Róbert együttese 74-67-re nyert és kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, ahol két fővárosi gárda, a MAFC Martos és a Honvéd Ludovika mellett a PTE-PEAC lehet majd az ellenfél. A csabai klub megpályázta a június 16. és 18. közötti Final Four rendezési jogát, a döntés hétfőn születik meg arról, hogy hol kell megküzdenie a csapatoknak a feljutásért.

Lackó Róbert: – Nagyon készültünk a mérkőzésre, gondoltuk, hogy zónavédekezéssel próbálkoznak majd a visszavágón. A játékosok azonban egy kicsit idegesebbek voltak, nagy tétje volt a meccsnek, ez rá is nyomta a bélyegét az összecsapásra, nagyon sok büntetőt rontottunk. Gratulálok a srácoknak, összességében jó csapatmunka volt, munkával és akarattal le tudtuk küzdeni ezt az idegességet. Gratulálok az ellenfélnek is, mert nem adták fel a küzdelmet!

Drevenka Dávid: – Az az igazság, hogy óriásit küzdöttünk, nagyon büszke vagyok a srácokra! Az első mérkőzés nagyon sokat kivett belőlünk fizikálisan és mentálisan is. Az hiányzott, hogy egy kicsit koncentráltabbak legyünk, megtaláltuk a Békéscsaba ellenszerét a harmadik negyed végén, a negyedik negyed elején, de cserélnem is kellett és nem volt meg a kellő erő bennünk ahhoz, hogy átbillenjünk a lélektani határon. A Békéscsaba játékosai rutinosabbak, a döntő szituációkban jól döntöttek. Gratulálok az ellenfélnek és sok sikert kívánok nekik a négyes döntőben!


Jegyzőkönyv: