Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

Békéscsabai KK - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 76-79

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 15. forduló

Békéscsabai KK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

76-79

(16-9,16-21,21-19,18-22,5-8)

Időpont: 2024. január 13. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Dr. Varga Zoltán, Borgula György, Drenyovszki Dániel (Zalai Ákos István)

Belépő: 500,- Ft / fő.


A Békéscsaba győzelemmel nyitotta az évet, miután tizenkét ponttal nyert a Százhalombatta ellen. Vuk Pavlovic együttese azt a Tiszaújvárost fogadta szombaton, amelytől ősszel kiütéses, 105–57-es vereséget szenvedett és a 3. helyen áll.

A házigazda kiválóan kezdett a mérkőzésen, alig telt el négy perc, Balog Gábor betörése és ziccere után már időt is kellett kérnie a vendégek mesterének, Lekli Józsefnek (9–0). A folytatásban megérkezett a mérkőzésbe a labdafelhozatalt is megnehezítő, agresszív védekezést bemutató Tiszaújváros, de a csabaiaknak volt válaszuk és őrizték az előnyüket (16–9).

A második tíz percben is nagy csata zajlott a pályán, a Békéscsaba megküzdött a dobóhelyzetekért és ha egy kicsit jobban használja ki a lehetőségeit, akkor nagyobb előnyt is kiharcolhatott volna. A borsodiak támadásban nehezen kapták el a ritmust, de egy-egy labdaszerzést követően könnyű kosarakat szereztek. A félidő végén Orliczki Mátyás triplájával nagyon közel léptek ellenfelükhöz, azonban a nagyszünetre maradt a csabai vezetés (32–30).

A térfélcserét követően ugyan Kocsis Zalán duplájával 0–0 után újra döntetlen volt az állás, majd Cvijin Patrik révén válaszolt a házigazda, de Orliczki révén először járt előrébb a Tiszaújváros, Pavlovic pedig időt is kért (39–40). Új lendületet vett a Csaba, jöttek a külső dobások Solevic, Varga Ákos és Zalán is tett a közösbe, így a hazai gárda az utolsó negyed előtt is vezetett (53–49).

A záró etapra az újvárosiak is feljavultak a triplák területén, Kocsis és Lakatos pillanatok alatt elsüllyesztett egy-egy távolit (57–59). Balog is beszórt egy hármast, de a vendégek egy 7–0-s rohammal futottak rá a hajrára, Pavlovic pedig az utolsó időkérését is kihasználta (62–68). Kevesebb, mint két perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy Lakatos Máté pontot tesz a mérkőzés végére, de a hazaiak Varga Ákos zsákolásával, majd hármasával egyenlíteni tudtak (71–71). A végén mindkét csapat nyerhetett volna, de két vendég büntető, majd Balog kísérlete is kimaradt és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban bár a házigazda mindent megtett az egyenlítésért, a Tiszaújváros maradt frissebb és a 21 pontot szerző Kocsis Zalán vezérletével végül három ponttal nyert és maradt az élmezőnyben.

– Csapatunknak gratulálok a győzelemhez! Igazából csak ehhez tudunk, mert ezt megint magunknak nehezítettük meg. Változtatásokat kell eszközölni, mert a fejekben úgy érzem, hogy problémák vannak. Meg kell találnunk ennek az okát és sürgősen ki kell javítani, mert zsinórban a második mérkőzésen saját magunkkal harcolunk és nem az ellenféllel. Gratulálok a Békéscsabának, mert hajtottak, küzdöttek, megbüntették a hibáinkat. Nekünk ennél sokkal többet kell nyújtanunk a folytatásban – fogalmazott Lekli József, a Tiszaújváros vezetőedzője.

A Békéscsabánál Varga Ákos volt a legeredményesebb 23 egységgel, de ezúttal az újabb bravúr elmaradt, a csapat harmadszor játszott hosszabbítást a szezonban és ezúttal is alulmaradt.

– Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Nagyon fizikális mérkőzést játszottunk és annak ellenére, hogy kevés pontos volt, látványos meccs volt. A végén, ahogy visszajöttünk, a kitartásunk és az akaratunk, egy kis szerencsével is párosult. A hosszabbításban már a Tiszaújvárosnak volt egyszer-kétszer szerencséje. Már nem tudtunk visszajönni, de maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Ellenük a legutóbbi mérkőzésen nagy különbségű vereséget szenvedtünk, most egy hosszabbításos meccsen kaptunk ki. Ha így folytatjuk, akkor a későbbiekben top csapatokat is el tudunk kapni – értékelt Vuk Pavlovic, a hazaiak mestere.

A Békéscsaba január 21-én ismét hazai pályán, az NKA Universitas Pécs II. ellen lép majd pályára.


Jegyzőkönyv: