Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Eszterházy SC – Békéscsabai KK

Férfi NB II. Keleti csoport 2022/2023. 12. forduló

Eszterházy SC – Békéscsabai KK

65 -98

(18-22,15-23,20-25,12-28)

Időpont: 2023. március 10. (péntek) 19:30 óra

Helyszín: Eger, Eszterházy Csarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Takács Zoltán, Lónáth László

Békéscsaba: Hajdu (24/3), Kovács (23/15), Balog (13/6), Milosevic (12/0), Solevic (12/12), Szarvas (11/9), Zsiros (2/0), Oláh (1/0), Gura (0/0), Scherber (0/0).


Péntek este Egerbe utazott felnőtt csapatunk, ahol a helyi Eszterházy SC-vel mérkőztünk meg. Hazai pályán kilenc pontos győzelmet arattunk felettük, így idegenben igazi körömrágós meccsre volt kilátás. Az egrieknek ráadásul különösen fontos volt az összecsapás, mert vereség esetén már csak matematikai esélyük lenne a keresztjáték kiharcolására.

Betegségek miatt, csak kilenc fővel utaztunk el Egerbe, de már az első percekben látszódott, hogy a srácok mindenképpen szeretnék megszerezni a győzelmet. Az első kosarat a vendéglátók szerezték, de erre 10-0-val válaszoltunk. Tizenöt percig hullámzó volt a mérkőzés, hol egyik, hol másik csapat tudta ráerőltetni akaratát a másikra.

Félidőre 12 pontos előnyt építettünk ki, köszönhetően higgadt támadásainknak, mindig megtaláltuk a legjobb pozícióban lévő társat.

Fordulás után mindent egy lapra feltéve támadott és védekezett az egri csapat, de hiába próbáltak meg bármit, mindenre volt válaszunk, nem tudtak közelebb zárkózni. Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, így magabiztos győzelmet ünnepelhettünk, talán a szezon egyik legjobb játékával.

A legnagyobb különbség a két csapat között talán az volt, hogy végig nyugodtak maradtunk, míg az ellenfél sokszor görcsösen kosárlabdázott.

Legközelebb március 25-én, szombaton játszunk hazai pályán a Ceglédi KE II. ellen.


Jegyzőkönyv: