Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Rangadót nyertek a csabai kosarasok

Békéscsabai KK - Eszterházy SC

Békéscsabai KK - Eszterházy SC

Férfi NB II. Keleti csoport 2022/2023. 3. forduló

Békéscsabai KK – Eszterházy SC

A megyei alakulatok közül csak a békéscsabainak termett babér az NB II-es férfi kosárlabda-bajnokság hétvégi játéknapján.

Az ünnepre való tekintettel valamennyi egység pénteken vívta meg a hétvégére kisorsolt mérkőzését. A BKK hazai pályán szoros csoportrangadót nyert az Egerrel szemben, a Békés és a Gyula ellenben nem bírt debreceni riválisával.

Előzetesen nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a tavalyi évhez képest is sokat erősödött az egri csapat. Óriásit küzdött mindkét együttes védekezésben, nehéz volt tiszta dobóhelyzeteket kialakítani. Az első félidőben felváltva estek a pontok, nem tudott egyik csapat sem komoly, megnyugtató előnyt kiharcolni, egypontos vendég előnnyel vonultak az öltözőbe a játékosok.

Fordulás után egy fokozattal feljebb kapcsoltak a srácok és sikerült ellépni 7-8 ponttal is. Mindent megpróbált az egri csapat, hogy ledolgozzák a hátrányt, de minden felzárkózási kísérletre volt válaszunk. Igazán színvonalas mérkőzés volt, sok szép, extra megoldásnak tapsolhattak a kilátogató nézők.

A közönség ismét fantasztikus volt, óriási hangulatot varázsoltak a csarnokban. Köszönjük szépen a támogatásukat!