Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – Békéscsabai KK

SMAFC 1860 Soproni Egyetem - Békéscsabai KK 78 -83

SMAFC 1860 Soproni Egyetem

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 21. forduló

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – Békéscsabai KK

78 -83

(20-21,20-21,21-20,17-21)

Időpont: 2024. február 24. (szombat) 16:30 óra

Helyszín: Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: dr. Németh Patrik, Horváth Alajos, Benedek Zoltán (Nagy János)


– Nem a legjobb előjelekkel utaztunk Sopronba, hiszen Hajdu Marci egy bokasérülést szedett össze az előző fordulóban, ráadásul többen is betegséggel küzdöttek a héten. Ellenfelünk hazai pályán eddig szinte verhetetlen, mindössze egy vereségük volt a szombati mérkőzés előtt. Nagyon fizikális meccsre számítottunk, amit meg is kaptunk – írták a csapat közösségi oldalán. Hozzátették: sikerrel vették fel a kesztyűt és az első két negyedet minimális különbséggel megnyerték. A folytatásban sem tudott egyik csapat sem elszakadni, tizenhétszer cserélődött a vezető kiléte. A záró játékrészben egy 7-0-ás rohammal tíz pontos előnybe kerültek a viharsarkiak, de innen is visszajött a Sopron. Végül is egy nagyon nehéz végjátékban sikerült behúzni a mérkőzést.

A csabaiak mestere így értékelte az összecsapást: – Gratulálok a csapatomnak! Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Sopron nagyon erős csapat, főleg hazai pályán, sok magas emberrel, nagyon fizikális játékkal. A 3. negyedben volt egy olyan periódusunk, ahol túl tudtunk lendülni azon, hogy fizikálisan játszanak, egy kicsit talán mi is tudtunk dominálni. Nagyon fontos szituációkba betaláltunk. A végén a 10 pontos előnyünket majdnem eljtászottuk és végjátékba keveredtünk, legközelebb ezt sokkal magabiztosabban kell megtartanunk. Örülök, hogy a végén higgadtak voltunk, bedobtuk a bónusznál a büntetőket és nagyon fontos, hogy nyertünk idegenben egy ilyen erős csapat ellen. Sok sikert kívánok a Sopronnak a továbbiakban! – fogalmazott Vuk Pavlovic.


Egymás után négyszer játszik otthonától távol a Békéscsabai KK együttese a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában! Vuk Pavlovic együttese elsőként a 3. helyen álló SMAFC 1860 Soproni Egyetem ellen lép pályára.

A csabai gárda fontos győzelmet aratott az előző fordulóban a Veszprém ellen és megszerezte a nyolcadik sikerét a bajnokságban, az új igazolás, Nikola Sucov első hazai mérkőzésén 22 ponttal járult hozzá a sikerhez. Vágvölgyi Ákosék ezzel versenyben maradtak a legjobb nyolc közé jutásért vívott harcban, azonban nem lesz könnyű dolguk a folytatásban, hiszen az előttük álló négy csapat, a Pécs, a Vásárhely, a Veszprém és a Dunaharaszti is 50 %-os mérleget tudhat magáénak hat fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Vuk Pavlovic együttese ráadásul ahhoz a Sopronhoz látogat, amely hazai pályán eddig tíz mérkőzésből kilencet megnyert. A SMAFC azonban a 2024-es naptári évben hullámzóan teljesít, hiszen két győzelem után sorozatban három vereséget szenvedett, majd az elmúlt két hétben a Veszprém és a Százhalombatta ellen javítani tudott.

– A Veszprém ellen jó energiával és okosan támadtunk, hasonló felfogásban kell támadnunk a Sopron zónáját. A palánk alatt erős a Sopron, az alsó posztos védekezés és a kizárás kiemelten fontos feladatunk lesz. A védekezésünknek kell keményebbnek lennie, ha ezt sikerül teljesítenünk, akkor lesz keresnivalónk – fogalmazott a Békéscsabai KK vezetőedzője a klub közösségi oldalán.

A két együttes őszi összecsapását a csabai együttes 95–79-re nyerte, így a soproniak visszavágásra készülnek. A mérkőzés szombaton 16.30-tól kezdődik a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.


Jegyzőkönyv: