Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Veszprém Kosárlabda Klub – Békéscsabai KK

Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnoka

Veszprémi Kosárlabda Klub

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 7. forduló

Veszprém Kosárlabda Klub – Békéscsabai KK

95-77

(24-23,23-19,29-18,19-17)

Időpont: 2023. november 4. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnoka

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Földesi Ádám, Horváth Alajos, Benedek Zoltán (Német Csaba János)


Laczkó Róbert: – Gratulálok a Veszprémnek, nagyon jól játszottak ma, nem tudtunk mit kezdeni a hárompontosaikkal. Sajnos sok sérülttel érkeztünk, és hétközben betegségekkel is küzdöttünk, mindez rányomta a bélyegét a mai találkozóra. De épülünk tovább. Egy picit még mindig hiányzik az agresszivitás a csapat védekezéséből, amely döntőnek bizonyulhat egyes helyzetekben. Építkezünk tovább és megpróbáljuk kiküszöbölni ezeket a hiányosságokat. Sok sikert kívánok a veszprémieknek a továbbiakra.

Alex Geddes: – Ez egy fantasztikus teljesítmény volt, főleg annak fényében, mennyi nehézséggel kellett szembenéznünk a találkozó folyamán. Sérülés miatt elveszítettük Popadicsot a második percben, majd szintén sérülés miatt Prodanovicsot is, aki végül sérülten vissza tudott térni és folytatta a játékot. Fiatal játékosokat is be kellett állítanom a találkozó végén, akik szintén remekül játszottak és hozzátették a magukét. Szeifert továbbra is beteg, Madár és Szabó pedig betegen játszottak, ennek ellenére csodálatos teljesítményt nyújtottak mindketten. Nagyon örülök a mai győzelemnek és a mutatott játéknak. Kiválóan teljesítettünk, ami annak köszönhető, hogy nagyon egységek voltunk, igazi csapatként működtünk, minden téren megvolt az összhang a fiúk között. Egy ilyen együttest pedig nagyon nehéz legyőzni. A tervezetteknek megfelelően játszottunk, így elértük a céljainkat a mai napon.


A két együttes a felkészülési időszakban már találkozott egymással, méghozzá a ceglédi felkészülési torna bronzmérkőzésén. Azon a találkozón szoros csatában végül a tavaly még NBII-es békés megyeiek nyertek 83-78 arányban.

A bajnokságban eddig Laczkó Róbert csapata előbb egy győzelemmel indított a Százhalombatta ellen (101-75), majd két vereség következett a Tiszaújváros (100-57) és az NKA II. ellen (72-57). A Dunaharaszti ellen nyerni tudtak otthon (74-67), míg az elmúlt két fordulóban előbb Egerben kaptak ki az Eszterházy SC-től (86-68), majd a Nagykőröstől odahaza egy egylabdás meccsen (91-93). Érdekesség, hogy utóbbi találkozón debütált soraikban a Veszprémtől pár hete távozó Fábián Szabolcs, aki 21 ponttal, 7 lepattanóval és 3 gólpasszal (32 VAL) mutatkozott be. A BKK soraiban a minden találkozón pályára lépők közül hárman is tíz pont felett átlagolnak eddig: Varga Ákos 13,8, Hajdu Márton 12,5 és Cvijin Patrik 11,3 pontot hoz meccsenként.

A Veszprém mögött eseménydús és egyben felemás hét áll. Múlt szombaton kiválóan játszva magabiztosan győzték le Szabó Péterék az addig veretlen és a tabella második helyén álló SMAFC-ot (98-69). Ez volt ugyanakkor az utolsó meccse Rosic Urosnak, aki pont Fábián Szabolcs helyett érkezett. A remekül teljesítő bedobó ugyanis Spanyolországba szerződött. Az ő helyére Popadic Miljant igazolta le a VKK, aki azonban a szerdai Hepp Kupa találkozón még csak a lelátóról figyelhette új csapatát. A betegségektől is sújtott bakonyi együttes pedig vereséget szenvedett a vendég Győrtől 74-90 arányban, így kiesett a kupából.



Jegyzőkönyv: