Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE

Békéscsabai KK - Százhalombattai KSE 90-96

Százhalombattai KSE

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. Rájátszás a 9-14. helyért 1. forduló 3. mérkőzés

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE

90-96

(22-30,15-17,31-21,22-28)

Időpont: 2024. április 14. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Minár László Balázs, Rózsavölgyi Alexandra, Gombos Márk Bálint (Dernei Gábor)

Belépő: 500,- Ft / fő.


Az alsóházi rájátszás első fordulójában a Békéscsaba előbb megverte az alapszakaszban utolsó, 14. helyen végző Százhalombattát, azonban a párharc második mérkőzésén kikapott, így hazai pályán kellett volna kiharcolnia a továbbjutást és ezzel a biztos bennmaradást.

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, Csík Richárd és Kovács Márk pontjaival jó lendületet vettek, így szűk négy perc után a csabaiaknak kellett időt kérnie (7–14). A hazaiak ugyan elkezdték a felzárkózást, többek között betörésekből, valamint Varga Zalán bravúros triplájával, de a Batta hatékonyan szedte a támadó lepattanókat és négy triplát süllyesztett el az első negyedben (22–30).

Döcögősen nyitottak a csapatok a rövid pihenő után, közel két és fél percet kellett várni az első mezőnykosárra, ezt Hajdu Márton szerezte (24–33). A hazai csapat tűnt idegesebbnek, ha ki is alakította a dobóhelyzeteket, nem sikerültek a befejezések. Emellett a védekezés sem működött, Kovács Gergely távoli triplája után az addigi legnagyobb, tizenhét pont volt a különbség a csapatok között (29–46). Vuk Pavlovic időkérése után a hajrá jobban sikerült a Csabának és egy 8–1-es rohammal fejezte be a félidőt (37–47).

A nagyszünetet követően ugyan megfelelő tempóban indult a hazai együttes támadójátéka: Nikola Sucov és Cvijin Patrik is könnyedén talált be, de a differencia nem csökkent, a Batta többször is megtalálta az ideális dobásokat (52–62). Nem kellett sok a hazai drukkerhadnak: egy-két jó védekezés, majd Varga Zalán pontos távolija már nagy hangzavart okozott a csarnokban (60–64). A házigazda rátalált a ritmusra, Sucov vezetésével odaért ellenfele nyomába és a záró tíz perc előtt már egyenlő volt az állás (68–68).

Ott folytatódott a játék, ahol véget ért a harmadik etap végén: jó csabai akciók, agresszív védekezés, Hajdu Márton kosara után pedig először a meccsen már a Csaba vezetett. Hiába menetelt szurkolói támogatásával a hazai csapat, a Pest vármegyeiek nem adták fel, Kovács Gergely hármasával három perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás (85–85). Sőt, Kovács Márk könnyű ziccere után újra a hazaiak mestere kért időt (85–87). Izgalmas hajrá kezdődött, hiába volt fontos labdaszerzés Sucov részéről, a vendégeknek mindenre volt válaszuk, Csík Richárd triplája pedig végül eldöntötte a mérkőzést.

Törőcsik Marcell: – Nagyon nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzés, mondhatom, hogy egy ilyen szezon után. Először is szeretnék gratulálni a hazai csapatnak is, mérhetetlen energiát raktak bele a mérkőzésbe, úgy, hogy már tizenhét pontos hátrányban voltak. Hogy utána honnan találtunk még az utolsó négy-öt percre energiát, szívet, akaratot, azt nem tudom, de mérhetetlen büszke vagyok a csapatra! Gratulálok nekik! Most ünneplés következik! Úgy gondolom, hogy a Békéscsabának is helye van ebben a bajnokságban, ilyen fantasztikus hazai pályával, közönséggel és biztos vagyok benne, hogy a következő párharcban ezt be is bizonyítják!

Vuk Pavlovic: – Gratulálok a Százhalombattának a győzelemhez! Az egész párharcban náluk volt a lélektani fölény, jobban dobtak, jobban védekeztek, ültek a dobásaik, ez az első félidőben is így volt. Sem egyénileg, sem csapatszinten nem voltunk elég pörgősek. Dekoncentráltak voltunk védekezésben és így nagyon nehéz dolgunk volt támadásban is. Volt tartás a csapatban, a második félidőben meg tudtuk fordítani az állást, átvettük a vezetést, majd a Százhalombatta feltámadt hamvaiból, kívülről-belülről betaláltak, sajnos ismét úgy védekeztünk, ahogy az első félidőben. Talán a szerencse is mellettük állt, de természetesen nem lehet erre fogni. Előre kell tekintenünk, van még egy párharcunk, ahol mindent meg fogunk tenni, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Köszönjük szépen a szurkolóknak a támogatást!

A Százhalombatta 96–90-re nyert és a 9.helyért folytathatja, míg a Békéscsaba vereségével a kiesés elkerüléséért játszhat majd a Pénzügyőrrel.


Jegyzőkönyv: