Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Százhalombattai KSE – Békéscsabai KK

Százhalombattai KSE - Békéscsabai KK 94-88

Százhalombattai KSE

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. Rájátszás a 9-14. helyért 1. forduló 2. mérkőzés

Százhalombattai KSE – Békéscsabai KK

94-88

(27-24,20-13,23-27,24-24)

Időpont: 2024. április 12. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Százhalombattai Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Hervay Tibor, Farkas Péter Gábor, Nagy Bence (Maár Gábor)


Már a mérkőzés első negyedét jobban kezdte a hazai együttes, melyet 27-24-re nyert meg a Százhalombatta, majd a második negyedben még jobban el tudott lógni az ellenfelétől, így 47-37-es eredménnyel mehettek a szünetre a csapatok.

A harmadik negyedre aztán összeszedte magát a Békéscsaba, hiszen a játékrész végére hat pontra meg tudta közelíteni ellenfelét (70-64). Az utolsó negyed kiegyenlített játékot hozott, hiszen mindkét gárda egyaránt 24 pontot szerzett, azonban ez azt is jelentette, hogy a Békéscsaba nem tudta igazán szorossá tenni a mérkőzést, így alakult ki a 94-88-as végeredmény.

A párharc tehát nem dőlt el, a végső összecsapást vasárnap rendezik 17:30 órától a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A nyertes már biztosan bennmarad az NB I/B Zöld csoportjában és a következő körben az Atomerőmű SE-vel mérkőzhet meg.

Vuk Pavlovic: – Gratulálok a Százhalombattának, nagyon jó energiával játszottak, főleg az első félidőben és azt tudták az egész mérkőzésen tartani. Bennünk nem volt már annyi erő, hogy visszajöjjünk. Viszont most koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre, a mindent eldöntő 3. meccsre, ami nálunk hazai pályán lesz. Át fogjuk beszélni, mi az amin még javítanunk kell és nekivágunk ennek a 3. meccsnek.

Törőcsik Marcell: – Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, azt gondolom, hogy aki kilátogatott, szerencsére voltak szép számmal nézők, ők egy jó és izgalmas mérkőzést láthattak. Nagyon örülünk, hogy megvan a győzelem, kiegyenlítettük a párharcot, bízom benne, hogy vasárnap ugyanilyen akarattal, ilyen küzdéssel tudunk nekimenni és akkor eredménytől függetlenül azt gondolom, hogy elégedettek leszünk. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk, hanem ami a csövön kifér, próbálunk továbbjutni a párharcból.


Jegyzőkönyv: