Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Dunaharaszti MTK – Békéscsabai KK

Dunaharaszti MTK - Békéscsabai KK 93-61

Dunaharaszti MTK

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 17. forduló

Dunaharaszti MTK – Békéscsabai KK

93-61

(21-17,20-27,31-10,21-7)

Időpont: 2024. január 28. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Dunaharaszti Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Hervay Tibor, Kéri István, Pécsi Zsolt (Józsa András Junior).


Vuk Pavlovic: – Először is gratulálok a Dunaharasztinak a győzelemhez. Az első félidőben egál meccset tudtunk játszani, igaz nem volt olyan jó a védekezésünk, de támadásban legalább jól megtaláltuk az előnyöket és kintről is eredményesek voltunk. A második félidőtől védő oldalon egyénileg és csapatként is sok elcsúszásunk volt amiből eredményesen támadott a hazai csapat. Változtatunk kell a taktikai és motivációs dolgokban is, hogy eredményesek lehessünk a jövőben. Még egyszer gratulálok a Dunaharasztinak, megérdemelten nyertek.

Ughy Albert: – Az első félidőben nyusziként játszottunk a második félidőben viszont végre oroszlánokat láttam a pályán! Sikerült a mérkőzésen belül változtatni a hozzáállásunkon és ennek köszönhetően egy magabiztos győzelmet tudtunk aratni egy nagyon fontos meccsen. A következő mérkőzéseken is az a célunk, hogy minél több győzelmet tudjunk szerezni és úgy gondolom, hogy ha a játékosaim második félidőben látott küzdeni akarása fog jellemezni minket, akkor lesznek még szép sikereink. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!


A közvetlen rivális Dunaharaszti MTK otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket a Békéscsabai KK vasárnap délután! Vuk Pavlovic együttese egy siker esetén megelőzhetné riválisát a tabellán.

Balog Gáborék fontos idegenbeli sikerrel kezdték az évet, azonban ezt követően mindkét hazai mérkőzésen vereséget szenvedtek. A Tiszaújváros és az NKA Universitas Pécs II. ellen sem volt esélytelen a csapat, de a hajrában már nem sikerült megfordítani egyik összecsapást sem, így a legjobb nyolc közé jutáshoz még sokat kell dolgozni az alapszakasz végéig.

– Levontuk a következtetéseket a Pécs elleni a vereség után, nagy erőbedobással készülünk a Dunaharaszti elleni mérkőzésünkre. A védekezésünk keménységén és fegyelmezettségén kell javítanunk és okosabban támadnunk. Sajnos egy betegséghullám ment át a csapaton, a meccs előtti utolsó edzésen derül majd ki, hogy kik tudják vállalni a játékot. Úgy gondolom hogy a bő keretünkből minden játékosunk készen áll a bevetésre, esetleges hiányzók esetében lesz lehetőségünk más rotációt kipróbálni – fogalmazott Vuk Pavlovic, a csabai együttes vezetőedzője a klub közösségi oldalán.

Az előző szezonban 6. helyen végző Dunaharaszti MTK ugyan a 2023-as évet a SMAFC elleni bravúros sikerrel zárta, de az újévben még nyeretlen: a Tiszaújvárostól és a Pécstől kikapott, a Nagykőrös elleni elhalasztott találkozót pedig február közepén pótolja majd. A csapat szekerét főként a rutinos játékosok húzzák, a legjobb pontátlaggal Burai Róbert rendelkezik, de a 2003-as születésű Pafféri Róbert is ponterős játékkal segíti az együttest.

A két együttes ősszel már találkozott egymással, akkor a Békéscsaba hét ponttal nyert hazai környezetben. A mérkőzés vasárnap 15:00 órától kezdődik a Dunaharaszti Sportcsarnokban.


Jegyzőkönyv: