Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Eszterházy SC

Békéscsabai KK - Eszterházy SC 75-70

Eszterházy SC

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 18. forduló

Békéscsabai KK – Eszterházy SC

75-70

(18-24,19-18,17-19,21-9)

Időpont: 2024. február 3. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Gruber Nikolett Lilla, Földi László Tibor, Bagi Bálint (Mocsai László)

Belépő: 500,- Ft / fő.


A Békéscsabai KK a hajrában fordítva 75–70-re legyőzte hazai pályán az Eszterházy SC együttesét, a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójában. A mérkőzés szünetében a klub vezetése köszöntötte az előző szezon végén pályafutását befejező játékosát, Czifrák Csabát!

A mérkőzést a vendég egriek kezdték jobban, ugyan a házigazda próbált zárkózni, de az első negyed végén így is hat pont volt a különbség (18–24). A Csaba a folytatásban is dekoncentráltan játszott, több eladott labda, határozatlan védekezés és rontott zsákolás is nehezítette a helyzetet, a második negyed közepén pedig már több, mint tízpontos hátrányba került (21–32). A félidő hajrájában felpörgött a hazai csapat és folyamatosan közelített, azonban a játékrészt Botka Botond duplája zárta (37–42).

A találkozó szünetben a csabai klub elbúcsúztatta az előző szezon végén pályafutását lezáró Czifrák Csabát, aki két Hódmezővásárhelyen töltött évet leszámítva kizárólag a csabai egyesület színeiben szerepelt, sokáig csapatkapitányként. A klub vezetése a hazai közönség vastapsa mellett egy emlékplakettel és ajándékcsomaggal köszöntötte a több mint harminc évet kosárlabdapályán töltő játékost!

Jobban kezdett a szünet után a Csaba, Varga Zalán két triplával adott lendületet az együttesnek, azonban az egyenlítés több támadásból sem sikerült, Máté Balázs hármasa után a hazai mesternek kellett időt kérnie (47–53). Jót is tettek az edzői szavak, pár pillanattal később Varga újabb távolija után már a Csaba járt előrébb. A szívósan küzdő egriek azonban nem roppantak össze és egy 8–0-s roham után várhatták az utolsó tíz percet (54–61).

A záró negyedben sokáig az Eszterházy irányított, azonban egyszer csak összeállt a hazai védekezés, Varga Ákos vezérletével pedig a támadójáték is feljavult: az utolsó három perc már egálról indult (70–70). Feszült végjáték kezdődött, több vitatott játékvezetői ítélettel, ekkor az egriek hibáztak többet, míg a Csaba Balog Gábor hármasának, majd Varga Ákos és Hajdu Márton büntetőinek köszönhetően kiküzdötte a sikert.

– Nehéz ilyenkor mit mondani, egy olyan mérkőzés után, amikor 35 percig vezetsz és utána esünk úgy össze, mint az előző fordulóban a harmadik negyedben. Erre készültünk, hogy ilyen ne forduljon elő ezen a mérkőzésen, csak összejött az utolsó negyedben. Úgy gondolom, hogy nem nagyon szoktam ilyet mondani, de a végjátékban volt kettő olyan ítélet, amiből a hazai csapat jött ki jobban. Ettől függetlenül ez semmit nem von le a Békéscsaba érdemeiből, nagyon szépen küzdöttek, harcoltak és egy pillanatig sem adták fel. Nekünk dolgoznunk kell tovább, hogy teljesen ki tudjuk küszöbölni ezeket az összeomlásokat, ezeket a mentális hibákat a csapatnál. Köszönjük a mérkőzést – fogalmazott Klepej Roland, az Eszterházy SC vezetőedzője.

Vuk Pavlovic együttese három vereséget követően újra nyert és megőrizte esélyét a legjobb nyolc közé kerülésre.

– Gratulálok a csapatomnak! Ez abszolút a szív diadala volt. Az első félidőben nem működött sajnos a védekezésünk, az Eger betalált kintről. Ott kellett egyszer visszajönnünk, aztán a második félidőben is elmentek tíz ponttal, onnan is vissza kellett jönni. Nagyon izgalmas mérkőzés volt, rengeteget kell dolgoznunk a védekezésünkön. Büszke vagyok a csapatra, hogy volt tartásunk, okos kosarakat dobtunk. Sok sikert az Egernek a bajnokság folytatásához – értékelt a csabaiak mestere.

A Békéscsaba hetedik sikerét aratta a bajnokságban és legközelebb jövő szerdán, a Nagykörösi Sólymok otthonában lép majd pályára!


A Békéscsabai KK az eddig egy győzelemmel kevesebbet gyűjtő Eszterházy SC csapatát fogadja szombat délután. Vuk Pavlovic együttese egy sikerrel megőrizné esélyét a legjobb nyolc közé jutásra.

Vágvölgyi Ákosék sorozatban három vereség után javítanának: a Tiszaújváros és az NKA Universitas Pécs II. elleni hazai találkozókat követően Dunaharasztiban a rosszul sikerült második félidővel nem volt reális esély a győzelemre. A csapat így egyelőre inkább hátra tekinthet a bajnoki táblázaton, ezért lenne különösen fontos az éppen mögötte álló egriek legyőzése.

– A héten a védekezésünk fejlesztésén dolgozunk, belemegyünk a részletekbe, illetve növeljük a tempót és az agresszivitást. Az Eger egy nagyon pörgős csapat, a precíz védekezésünkkel lassíthatjuk a támadásaikat és kontrolláhatjuk a mérkőzést – fogalmazott Vuk Pavlovic, a csabai együttes vezetőedzője a klub közösségi oldalán.

Az előző szezonban a csabaiakhoz hasonlóan NB II-ben szereplő Eszterházy SC a Dunaharaszti legyőzésével nyitotta az évet, azóta azonban nem termett babér az együttesnek: a SMAFC, a Nagykőrös és a Veszprém ellen sem sikerült a bravúr. Az egriek a két együttes őszi mérkőzését 86–68-ra nyerték hazai pályán.

A visszavágó szombaton 17:00 órától kezdődik az Evangélikus Sportcsarnokban. A csabai klub a mérkőzés szünetében hivatalosan is elbúcsúztatja az előző szezon végén pályafutását befejező Czifrák Csabát, aki több mint húsz évig erősítette az együttest.


Jegyzőkönyv: