Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Nagykőrösi Sólymok KE – Békéscsabai KK

Nagykőrösi Sólymok KE - Békéscsabai KK 84 -70

Nagykőrösi Sólymok KE

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 19. forduló

Nagykőrösi Sólymok KE – Békéscsabai KK

84 -70

(18-16,21-14,22-24,23-16)

Időpont: 2024. február 7. (szerda) 19:30 óra

Helyszín: Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Balogh Gyula, Sallai István József, Bács Csaba (Gergely Csaba)


A csabaiak hétvégén megszerezték hetedik győzelmüket a bajnokságban, azonban előrébb lépni nem sikerült a tabellán. Az együttesben bemutatkozhatott a frissen igazolt szerb Nikola Sucov, aki korábban Boszniában és Észak-Macedóniában is megfordult.

Vuk Pavlovic előzetes várakozásai szerint az első negyed kulcsfontosságú lehet majd a találkozón, ez végül nem így lett, hiszen a Csaba tartotta a lépést ellenfelével (18–16). A második tíz percben ugyan pillanatokra átvették a vezetést a vendégek, de feljavult a Nagykőrös és kilenc pontos előnyre tett szert a nagyszünetre (39–30).

A harmadik negyedben a házigazda tíz pont fölé is növelte a különbséget, de a Békéscsaba a hajrában tudott faragni a hátrányán, ezért nyílt maradhatott a csata a záró tíz perc előtt (61–54). A vendégeknek végül az utolsó etapban már nem sikerült közelebb lépniük, így nem forgott veszélyben a nagykőrösi győzelem.

A hazaiak Fehér Péter tizenöt pontjának is köszönhetően 94–90-re nyertek és tizedik sikerüket aratták a bajnokságban. A Békéscsaba idegenbeli vereségével nem tudott zárkózni az előtte állók felé, így távolodott a legjobb nyolc közé jutástól.

Vuk Pavlovic: – Gratulálok a Nagykőrösnek! Pont ilyen fizikális mérkőzésre számítottam, amilyet játszottunk, viszont azt gondoltam, hogy talán ebből mi jöhetünk ki jobban. Ennek ellenére a Nagykőrös támadott jobban minket, és amikor a leginkább kellett volna koncentrálnunk, segítenünk egymásnak, akkor kaptunk könnyű kosarakat, könnyű ziccereket, triplákat, és egyre nőtt a különbség, még ha néha sikerült is visszajönni, kicsit közelebb. Összességében azonban elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, sokkal keményebben játszottunk, mint a legutóbbi mérkőzéseken, de sajnos rossz dobóformát fogtunk ki. Folytatnunk kell a munkát, dolgoznunk kell tovább, bízom a csapatban! Hajrá Békéscsaba!

Kovács Márk: – Jobban néztünk ki, mint pár nappal ezelőtt. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült nyerni, és viszonylag nagy magabiztossággal vettük az akadályt. Emellett nem volt igazán kiugró teljesítmény, hanem mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez. Azt gondolom, hogy csalóka a Békéscsaba helyezése, jobb csapat annál, mint ahol állnak. Köszönjük nekik a sportszerű játékot!


A 11. helyen álló Békéscsabai KK a 7. pozíciót elfoglaló Nagykőrösi Sólymok otthonában lép pályára a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában szerda este, a 19. forduló nyitómérkőzésén.

Varga Ákosék sorozatban három vereség után javítottak szombaton: a hajrában fordítva 75–70-re nyertek az Eszterházy SC ellen és megőrizték esélyüket a legjobb nyolc közé jutásra. Ehhez azonban szerdán újabb fontos találkozót kellene megnyerni, a jelenleg kilenc győzelemmel és nyolc vereséggel álló Nagykőrösi Sólymok otthonában. Vuk Pavlovic vezetőedző szerint a csapat diadala volt a szombati győzelem, amelyből lehet erőt meríteni a folytatásra.

– Sok munka vár még ránk, nem egyik napról a másikra épülnek be tökéletesen a taktikai elemek, de úgy érzem, hogy a csapaton belüli bizalom folyamatosan épül. Bennük van az erő, az akarat, előfordul, hogy egyedül akarjuk megoldani a szituációkat, amikor viszont csapatként működünk védekezésben és támadásban is, akkor annak megvan az eredménye. Szeretnénk a folytatásban minél több meccset megnyerni, továbbra is a legjobb nyolc közé jutás a célunk, ezt egy jó sorozattal még elérhetjük – fogalmazott a csabaiak mestere az egriek elleni győzelmet követően.

A nagykőrösiek jól kezdték az évet, hiszen háromszor is diadalmaskodtak: az NKA Universitas Pécs II. és az Eszterházy mellett az élmezőnybe tartozó SMAFC gárdáját is legyőzték. Az előző körben a Veszprém otthonában azonban súlyos vereséget szenvedtek, így nem a legjobb előjelekkel várhatják a szerdai összecsapást. A két együttes őszi összecsapását drámai csatában, hosszabbításban a Pest vármegyeiek nyerték 93–91-re.

A Zöld csoport 19. fordulójának nyitó mérkőzése szerdán 19.30-tól kezdődik Nagykőrösön a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.


Jegyzőkönyv: