Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE

Békéscsabai KK - Százhalombattai KSE 91-81

Százhalombattai KSE

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. Rájátszás a 9-14. helyért 1. forduló 1. mérkőzés

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE

91-81

(23-20,18-15,23-26,27-20)

Időpont: 2024. április 10. (szerda) 19:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: dr. Varga Zoltán, Földi László Tibor, Utasi Balázs (Farkas Zoltán)

Belépő: 500,- Ft / fő.


Az NB I/B rájátszásában folytathatta szereplését az alapszakaszban 11. helyen végző Békéscsabai KK szerda este. Az együttes ellenfele a bajnokság első fázisában 14. pozícióban végzett Százhalombattai KSE volt. A párharc két győztes mérkőzésig tart, amelyik együttes továbbjut, már biztosan bennmaradhat az első osztály B csoportjában.

A Békéscsaba a 9. hely elérésért küzdhet a rájátszásban, ehhez azonban először a Százhalombattán kell túljutnia. A hagyományos fehér mezében játszó Békéscsaba szerezte a mérkőzés első pontjait: előbb Varga Ákos majd Nicola Sucov volt eredményes, utóbbi rögtön egy triplával örvendeztette meg a csabai szurkolókat, (5–0). A Százhalombatta Csík Richárd büntető pontjaival szépített, (7–2). A mérkőzés első négy perce igen szorosan alakult, ugyanis 11–10 volt az állás a Békéscsaba javára. Ekkor Fábián Szabolcs büntetőkkel tovább növelte az előnyt, (14–10.) A vendég együttes a 8. percben egyenlített először, ekkor 18–18-at mutatott az eredményjelző. A Békéscsaba végül nem adta ki a kezéből az első negyed megnyerését, ugyanis Vágvölgyi Ákos három pontosa után 23–20-as állással mehettek pihenni a csapatok.

A második negyedben a csereként beálló Hajdu Márton szerezte meg az első pontokat egy közeliből, (25–20). Alig két perc telt el és már 27–21 volt a Békéscsaba javára így a vendégek edzője Törőcsik Marcell egyáltalán nem lehetett elégedett az eredménnyel, ezért időt kért, hogy rendezze csapata sorait. A hazaiak lendületét ez nem törte meg, ugyanis a mérkőzés 14. percében már tíz ponttal, 35–25-re vezetett. A 15. percben Tóth Márk kihagyott egy triplát, majd az ellentámadásból Cvijin Patrik szerzett pontot, miután végigvezette a labdát a pályán, (37–26). A 17. percben Seregély Balázs egy triplával igyekezett felrázni játékostársait, (39–29). Három perccel a negyed vége előtt Montai Márton és Tóth szépítettek, (39–33). A csabaiak hatpontos előnye végül megmaradt a nagyszünetre, ugyanis 41–25-tel mentek szünetre.

A szünet után a Százhalombatta egy pillanatra bent maradt az öltözőben, ugyanis Varga két gyors kosarával már ismét tíz pont volt az együttesek között, (45–35). A Pest vármegyeiek végül összeszedték magukat és a 25. percben egyenlítettek, ekkor Kovács Gergely dobott triplát, (51–51). A csabaiak érezték, hogy most már kell az extra, így Varga Ákos is dobott egy triplát, majd a másik oldalt Kovács büntetőkkel növelte csapata pontjainak számát, (56–56). A negyed hajrájára a hazaiaknak sikerült egy három pontos előnyt visszaépíteniük, (64–61.)

Az utolsó negyed elején Hajdu kihagyott egy közelit, a kontrából pedig Fiedor Patrik volt eredményes, (64–63). A csabaiak Balog és Hajdu révén ismét növelték az előnyüket, (68–63). Az SZKSE a 34. percben ismét felzárkózott és már csak két pontos hátrányban volt, (71–69). Négy perccel a mérkőzés vége előtt ismét Varga volt eredményes, a négy pontos hátrány miatt a vendégek edzője időt kért, (75–71). A taktikai utasítások után Csík Richárd rögtön egy triplával kezdett, de a hazaiak oldaláról is jött egy három pontos Kurtucz Ferenc révén, (78–74). Az együttesek nem tudtak leállni a triplákkal, előbb Balog, majd Csík is dobott egyet, (81–77). Hamarosan újra csak két egység volt az együttesek között, ekkor jött Hajdu kulcsfontosságú triplája, (86–81). A békéscsabaiak kezéből végül már semmi sem vette ki a győzelmet, ugyanis tíz ponttal 91–81-re megnyerték a találkozót.

A párharc második mérkőzését pénteken rendezik Százhalombattán. A küzdelem két győztes meccsig tart, döntetlen esetén vasárnap Békéscsabán játszanak egy harmadik találkozót. A nyertes már biztosan bennmarad az első osztály B csoportjában és a következő körben az Atomerőmű SE-vel mérkőzhet meg.

Törőcsik Marcell: – Nehéz szavakat találni egy ilyen szoros mérkőzés után. Veszítenivaló nélkül érkeztünk Békéscsabára. Bizonyítottuk saját magunknak azt, hogy van még itt keresnivalónk. Nagyon várjuk már a hazai visszavágót, mert egy ilyen szoros mérkőzésből lehet építkezni. Otthon győzni szeretnénk, hogy vasárnap Békéscsabán dőljön el a párharc.

Vuk Pavlovic: – A szurkolóknak köszönjük a támogatást, amivel sok energiát adtak, nélkülük nem sikerült volna a győzelem. A második negyedben nagy energiával játszottunk, azt gondoltuk, hogy az első félidőben el tudjuk dönteni a meccset, így elkezdtünk kicsit kapkodni, ami rányomta a bélyegét a harmadik negyedre. A Százhalombatta sokat küzdve visszajött egálra, de a csapatunkban volt tartás és koncentráció, jól védekeztünk és a fontos pillanatokban higgadtak maradtunk. Van egy napunk regenerálódni, pénteken szeretnénk eldönteni a párharcot, és abban bízok, kedvez nekünk az, hogy egy győztes meccs után ilyen korán játszhatunk.


Jegyzőkönyv: