Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Dávid Kornél KA – Békéscsabai KK

Dávid Kornél KA - Békéscsabai KK 114-58

Dávid Kornél KA

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 26. forduló

Dávid Kornél KA – Békéscsabai KK

114-58

(28-16,30-15,25-12,31-15)

Időpont: 2024. március 31. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Kapusi Gábor, Esztergályos Róbert, Kéri István (Bognár Tibor).


A Békéscsabai KK ugyan több bravúros győzelmet aratott tavasszal, de végül a 11. helyen végzett az alapszakaszban története első NB I/B-s szezonjában. A csapat a Zöld csoport rájátszásának első körében a Százhalombatta ellen lép pályára, amennyiben megnyeri a két győzelemig tartó párharcot, akkor nem kell a kiesés ellen küzdenie és a 9. helyért játszhat a folytatásban.

A Békéscsaba az éllovas Dávid Kornél KA otthonában zárta a bajnokság alapszakaszát. Vágvölgyi Ákoséknak nem volt esélyük a győzelemre, a székesfehérvári gárda már a félidőben 58–31-re vezetett. A viharsarkiak a folytatásban sem tudták szorosabbá tenni a mérkőzést és a legnagyobb különbségű vereségüket szenvedték el a szezonban, végül 114–58-ra kaptak ki.

Dzunic Branislav: – Tét nélküli volt a meccs, de próbáltunk ugyanúgy készülni és játszani. Azt gondolom, hogy nagyjából végrehajtottuk a feladatokat, amiket megbeszéltünk. Most gyorsan el kell felejteni mindent és készülni a rájátszásra. Volt most néhány tét nélküli mérkőzésünk, amiken kemény munkával próbáltunk motiváltak maradni, valamint a csapatom nagyon jó mentalitású. Most lesz egy kis időnk készülni a negyeddöntőre, tudunk foglalkozni a saját játékunkkal.

Vuk Pavlovic: – Gratulálok a DKKA-nak, a játék minden elemében jobbak voltak. Nem hittünk a győzelemben, ebben javulnunk kell. Folytatnunk kell a munkát és felállni ebből a nagy pofonból.

A Dávid Kornál Kosárlabda Akadémia megnyerte az alapszakaszt, míg a Békéscsaba visszacsúszott a 11. helyre.


Jegyzőkönyv: