Békéscsabai Kosárlabda Klub | csabakosar.hu

A Békéscsabai Kosárlabda Klub hivatalos weboldala

Pénzügyőr SE – Békéscsabai KK

Pénzügyőr SE - Békéscsabai KK

Pénzügyőr SE

Férfi NB I. B. Zöld 2023/2024. 24. forduló

Pénzügyőr SE – Békéscsabai KK

62-68

(13-12,16-16,16-22,17-18)

Időpont: 2024. március 16. (szombat) 18:30 óra

Helyszín: Budapest, Camugo Sportlab

Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Gaál István Tamás, Szalai Zsolt, Tóth Kitti (Józsa András Junior).


Vuk Pavlovic: – Gratulálok a csapatomnak! Örülök, hogy ezt az idegenbeli 4. mérkőzésünket is meg tudtuk nyerni. Azt sajnálom egy kicsit, hogy nem volt látványos mérkőzés. Elég alacsony színvonalú volt a védekezés és a támadás mind a két csapat részéről, ez néha kicsit átment már-már verekedősbe, s mindenki inkább a játékvezetéssel kezdett foglalkozni, mely még lejjebb vitte a nívót. Sokáig rosszul támadtunk a Pénzügyőr zónája ellen, viszont a győzelem az győzelem. A következő meccsünket hazai pályán fogjuk játszani, folytatni kell tovább a munkát. További sok sikert kívánok a Pénzügyőrnek a folytatásban!

Király Márió: – Önmagunkat vertük meg. 30/16 büntető legalább 10 ajtó-ablak ziccer fényében mit várhatunk el? A játétvezetők hamar elvesztették a meccset, számos érdekes fújás volt ma is. Bízom benne, hogy néha Ők is megnézik utólag a meccseiket, s tanulnak belőle.


A 10. helyen álló Békéscsabai KK az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Pénzügyőr otthonában lép pályára a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 24. fordulójában. Vuk Pavlovic együttesének célja, hogy folytassa győzelmi sorozatát és tovább zárkózzon a tabellán az alapszakasz végéhez közelítve.

Balog Gáborék a harmadik legjobb sorozatot tudhatják magukénak jelenleg a Zöld csoportban, hiszen sorozatban négy győzelemnél járnak. Ennél csak az éllovas, hatos szériában lévő Dávid Kornél KA és a legutóbb január 5-én vereséget szenvedő Vásárhelyi Kosársuli meggyőzőbb az alapszakasz végéhez közelítve. A Békéscsaba ráadásul három idegenbeli találkozót tudott megnyerni az elmúlt hetekben, hiszen Sopronban, Pakson és Győrben is diadalmaskodott. Vuk Pavlovic együttesének ezúttal a tabella 13. helyén álló Pénzügyőr otthonában kellene folytatnia a jó sorozatot.

– Úgy gondolom, hogy kezdünk formába lendülni, a héten folytatódik a kemény munka. A Pénzügyőr hazai pályán erős ellenfél, a sok kontaktos és lassabb játék fekszik nekik, éppen ezért nekünk gyorsabban kell kosárlabdáznunk. Az alapszakszakasz hajrájához érkeztünk, minden mérkőzésnek nagy jelentősége van – fogalmazott a csabaiak mestere a klub közösségi oldalán.

A két csapat őszi mérkőzésén a Békéscsaba 84–76-ra nyert. A visszavágó szombaton 16.30-kor kezdődik a CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnokban.


Jegyzőkönyv: